Ιταλία: Το PD δηλώνει έτοιμο για κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, με πρωθυπουργό τον Κόντε

Ιταλία: Το PD δηλώνει έτοιμο για κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, με πρωθυπουργό τον Κόντε

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού, αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Νικόλα Τζινγκαρέτι, δήλωσε την Τετάρτη 28/8 ότι ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ιταλίας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε συνεργασία με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S).


Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, ο Τζινγκαρέτι είπε στους δημοσιογράφους ότι το PD είναι επίσης έτοιμο να αποδεχτεί τον υποψήφιο του M5S για την πρωθυπουργία, δηλαδή τον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE