Ιταλία: Το PD δηλώνει έτοιμο για κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, με πρωθυπουργό τον Κόντε

Ιταλία: Το PD δηλώνει έτοιμο για κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, με πρωθυπουργό τον Κόντε

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού, αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Νικόλα Τζινγκαρέτι, δήλωσε την Τετάρτη 28/8 ότι ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ιταλίας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε συνεργασία με το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S).


Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, ο Τζινγκαρέτι είπε στους δημοσιογράφους ότι το PD είναι επίσης έτοιμο να αποδεχτεί τον υποψήφιο του M5S για την πρωθυπουργία, δηλαδή τον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE