ΦΩΤΙΑ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Προσπάθησαν να βοηθήσουν τον νεκρό συνάδελφό τους – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO
29.08.2019 - 11:23
Ένα άτομο νεκρό και δυο τραυματίες, είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που έλαβε χώρα στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου το πρωί της Πέμπτης 29/08.
Της Γεωργίας Παππούτα
Σύμφωνα με δηλώσεις του ο υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτου Σιάηλου, γύρω στις 08:50 λήφθηκε μήνυμα στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική για ύπαρξη πυρκαγιάς σε εργοστάσιο που κατασκευάζει ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρικά πάνελ.
Ο κύριος Σιάηλος ανέφερε πως εξαιτίας της πυρκαγιάς ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ δυο άλλα άτομα τραυματίστηκαν, φέροντας εγκαύματα στα χέρια στην προσπάθειά τους να μετακινήσουν τον εγκλωβισμένο 62χρονο άνδρα που τελικά έχασε τη ζωή του.
Τα δυο πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Στο εργοστάσιο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, βρίσκονταν γύρω στα 10 άτομα συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με τον κύριο Σιάηλο, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως η φωτιά να ξέσπασε λόγω εγκληματικής ενέργειας.
Ο άτυχος 62χρονος άνδρας εντοπίστηκε σε κατάσταση πλήρους απανθράκωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και βρίσκονταν κοντά σε εύφλεκτα υλικά.
Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.