ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίποντο για την ΑΕΚ, με διπλή εκτέλεση Τρίσκο από την άσπρη βούλα!

Τρίποντο για την ΑΕΚ, με διπλή εκτέλεση Τρίσκο από την άσπρη βούλα!

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά παίζοντας όσο… χρειαζόταν, η ΑΕΚ Λάρνακας πέρασε νικηφόρα από το «Στέλιος Κυριακίδης», επικρατώντας της Πάφου με 0-2 και πήρε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, η Πάφος δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά το διπλό επί της Νέας Σαλαμίνας στην πρεμιέρα.

Και τα δύο γκολ της ομάδας του Ιδιάκεθ, σημείωσε ο Τρισκόφσκι από το σημείο του πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σιρόκ στο 60΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίωρο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, με την Πάφο όμως να έχει μία καλή προϋπόθεση στο 14΄ με τον Νέμετς και μία κλασική ευκλαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 21΄, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή!

Μετά το 30΄, η ΑΕΚ «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, ανέβασε ταχύτητα και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι σκορ.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ρούντκο είπε «όχι» στα σουτ των Σπόλιαριτς και Σάστρε στο 38΄ και 39΄ αντίστοιχα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, η Πάφος μπήκε δυνατά και είχε μία πολύ καλή προϋπόθεση με τον Πάντσεον στο 48΄, όμως η ΑΕΚ είχε καλύτερα «πατήματα» και καλή κυκλοφορία μπάλας και στο 61΄ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι, ενώ αποβλήθηκε ο Σιρόκ της Πάφου που έκανε χέρι εντός περιοχής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα της Λάρνακας έλεγξε πλήρως το ρυθμό και θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις (74΄ Γιάννου, 83΄ Τέτε) να «καθαρίσει» το ματς με δεύτερο γκολ, όμως η Πάφος είχε μία μεγάλη φάση στο 87΄ με τον Λουλίνια για να… αρπάξει το βαθμό!

Τελικά, στο 90΄+3΄ ο Τρισκόφσκι και πάλι από το σημείο του πέναλτι σκόραρε και έβαλε το… «κερασάκι στην τούρτα» της πρώτης νίκης της ΑΕΚ Λάρνακας στο φετινό πρωτάθλημα.

Κόκκινες: Σιρόκ (δύο κίτρινες στο 57΄ και 60΄)

Κίτρινες: 56΄ Φιλιώτης / 45΄ Κάσες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πάφος FC (Κόπιτς): Ρούντκο, Σιρόκ, Πάνος, Αρατζούρι, Φιλιώτης, Μπεσάρα, Πάντσεον, Σάνι (64΄ Λελιούκιν), Νέμετς, Ιμπραχίμ (35΄ Λουλίνια), Μπεριγκό (68΄ Τόρες).

ΑΕΚ Λάρνακας (Ιδιάκεθ): Τόνιο, Θάντι (84΄ Γκαρσία), Γκονζάλες, Τρουγιόλς, Ραούλ, Σάστρε, Σπόλιαριτς, Κάσες (67΄ Χέφελ), Γιάννου, Τρισκόφσκι, Τέτε (90΄+1΄ Ιωάννου).

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Στρούθου Ανδρέας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top