Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Περισσότερο λάδι στη φωτιά της συζήτησης περί πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Βρετανία από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έχει ρίξει η ανακοίνωση ότι το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως αργά το απόγευμα την Δευτέρα 02/09.

Συνήθως η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται την Τρίτη.

Η έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στο ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην προσπάθεια που θα κάνουν από αύριο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές να περάσουν νόμο κατά του Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» Συντηρητικούς, που υπολογίζονται σε περίπου 20, ότι θα αποπεμφθούν από το κόμμα αν συνταχθούν με την αντιπολίτευση.

Η υλοποίηση αυτής της απειλής θα συνεπαγόταν απώλεια της πλειοψηφίας της μόνο μίας έδρας που έχει στη Βουλή η κυβέρνηση Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.