Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Περισσότερο λάδι στη φωτιά της συζήτησης περί πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Βρετανία από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έχει ρίξει η ανακοίνωση ότι το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως αργά το απόγευμα την Δευτέρα 02/09.

Συνήθως η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται την Τρίτη.

Η έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στο ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην προσπάθεια που θα κάνουν από αύριο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές να περάσουν νόμο κατά του Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» Συντηρητικούς, που υπολογίζονται σε περίπου 20, ότι θα αποπεμφθούν από το κόμμα αν συνταχθούν με την αντιπολίτευση.

Η υλοποίηση αυτής της απειλής θα συνεπαγόταν απώλεια της πλειοψηφίας της μόνο μίας έδρας που έχει στη Βουλή η κυβέρνηση Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.