ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώθηκαν τα κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό – Οι δηλώσεις των Πολιτικών Αρχηγών

Ενημερώθηκαν τα κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό – Οι δηλώσεις των Πολιτικών Αρχηγών

Τελείωσε το Εθνικό Συμβούλιο λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 03/09 κατόπιν ενημέρωσής του για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσει του με το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε πως έγινε ενημέρωση τόσο για τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όσο και για τις συναντήσεις με τη Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο κύριος Νεοφύτου, ανέφερε πως ο συνυπολογισμός των όρων αναφορά είναι μονόδρομος για επανεκκίνηση του διαλόγου ενώ παράλληλα ανέφερε πως θα πρέπει να περιμένουμε και την Τριμερή Συνάντηση των Αναστασιάδη – Ακιντζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Στις δικές του δηλώσεις ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την Τζειν Χολ Λουτ την Τετάρτη 03/09

Ακόμη είπε πως οι δυο ηγέτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, ενώ ακόμη είπε πως θα είναι παράδοξο να διεξάγονται διαπραγματεύσεις και να υπάρχουν ενέργειες απειλητικές από πλευράς της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως έτυχαν ενημέρωση από τον Πρόεδρο, τονίζοντας πως συμφωνούν με την επανέναρξη των συνομιλιών αλλά διαφωνούν με το πλαίσιο Γκουτέρες.

Όπως είπε ο κύριος Παπαδόπουλος, βρίσκονται εν αναμονής για το πλαίσιο αναφοράς όπου θα «στηριχθούν» οι συνομιλίες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε με το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου πως προκύπτουν δυο ζητήματα κατά την ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο κύριος Σιζόπουλος, από την μέχρι τώρα συζήτηση δεν υπήρξε κατάληξη, ενώ υπάρχουν πρόνοιες που πιθανών να έχουν επικίνδυνες εξελίξεις που όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν σε δημοκρατική και βιώσιμη λύση, αλλά πιθανόν να εγκλωβίσουν την Κύπρο σε επικίνδυνες διαδικασίες.

Παράλληλα ανέφερε πως πέντε από τα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες, παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ και παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη.

Ακόμη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως δεν θα δεχθεί επανέναρξη της διαδικασίας όσο οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους στην κυπριακή ΑΟΖ και όσο οι κατοχικές αρχές συνεχίζουν τις «εργασίες» τους στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top