Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού ανακοίνωσε την Τρίτη 03/09 την ανταλλαγή έργων τέχνης και οπτικοακουστικού υλικού ανάμεσα στις δύο κοινότητες, που έλαβε χώρα σήμερα στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, αναφέρει ότι η ανταλλαγή ακολουθεί συμφωνία που έγινε μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη στις 26 Φεβρουαρίου 2019 και η οποία προνοεί επιστροφή από την τουρκοκυπριακή πλευρά πινάκων Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών και από την ελληνοκυπριακή πλευρά οπτικοακουστικού υλικού Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών, από τα αντίστοιχα αρχεία τους.

Οι πίνακες και το οπτικοακουστικό υλικό θα προετοιμαστούν για μια έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό σε εύθετο χρόνο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.