ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΖΕΡΣΑΙ: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος η επανέναρξη συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν

ΟΖΕΡΣΑΙ: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος η επανέναρξη συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 και επί της ίδιας βάσης.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ερωτηθείς εάν ανησυχούν για τις επαφές της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είναι προσεκτικοί και ότι απευθύνουν προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 και επί της ίδιας βάσης, είπε.

Ανέφερε πως ως «κυβέρνηση» πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας στις διαπραγματεύσεις και ότι ενόσω η ελληνοκυπριακή πλευρά διατηρεί την ίδια προσέγγιση δεν είναι δυνατός ένας ομοσπονδιακός συνεταιρισμός στην Κύπρο.
 
«Γιατί να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην ίδια βάση και με τους ίδιους όρους», διερωτήθηκε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι δεν δόθηκε στην «κυβέρνηση» από την «προεδρία» κανένα έγγραφο σχετικό με τους όρους αναφοράς.
 
Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική πτυχή του ανοίγματος των Βαρωσίων, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε πως οι οικονομικές ανάγκες για τη μετατροπή της περίκλειστης πόλης από στρατιωτική περιοχή σε αστική περιοχή διαφοροποιούνται αναλόγως του πώς θα τύχει χειρισμού το θέμα. Εάν γίνει σταδιακά, όπως ανέφερε, δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, συνέχισε, προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί να πει περισσότερα καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να λάβει μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Σε σχέση με τις περιουσίες του ΕΒΚΑΦ στα Βαρώσια είπε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα και πως εκπρόσωποι του ΕΒΚΑΦ συμμετέχουν στην ομάδα καταγραφής των περιουσιών, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη νομική πτυχή του ζητήματος.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top