ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Δικαστών

ΚΥΠΡΟΣ: Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Δικαστών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στις 4/9 νομοσχέδιο για ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Δικαστών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι στα πλαίσια της μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής με στόχο την παροχή συνεχούς και τακτικής εκπαίδευσης των δικαστών, κάτω από την αιγίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Υπουργός είπε ότι με το νομοσχέδιο καθώς και με την τροποποίηση του περί δικαστηρίων νόμου, καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή για τους δικαστές στα σχέδια επιμόρφωσης της Σχολής και διασφαλίζεται η συνεχής εκπαίδευση με αδιαμφισβήτητα θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δικαιοσύνης.

"Η σύσταση είναι εισήγηση ξένων εμπειρογνωμόνων καθώς και του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε συνεννόηση με το οποίο ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο", ανέφερε.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς το Ανώτατο όσο και προς τη Νομική Υπηρεσία που ταχύτατα προέβη στο νομοθετικό έλεγχο του ν/σ το οποίο και προωθήθηκε σήμερα στο Υπουργικό και αργότερα στη Βουλή.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι το Υπουργικό αποφάσισε τον επαναδιορισμό της Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου στη θέση του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για περίοδο έξι ετών, από 28/9/2019 ως 27/9/2025.

Λήγει στις 20/9 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Δικαστών

Λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Δικαστών στη Δικαστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προτίθεται να πληρώσει τις ακόλουθες θέσεις Δικαστών στη Δικαστική Υπηρεσία:

(α) 23 θέσεις Επαρχιακού Δικαστή,
(β) 5 θέσεις Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή και
(γ) 7 θέσεις Προέδρου Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, δικηγόροι που ενδιαφέρονται για διορισμό μπορούν να υποβάλουν αίτηση/αιτήσεις στο Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο οποίο ο υποψήφιος έχει την έδρα του ως δικηγόρος μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου, 2019, συνοδευόμενη από:

α) Βιογραφικό σημείωμα («CurriculumVitae») και πρόσφατη φωτογραφία
β) Υπεύθυνη δήλωσή του αιτητή ως προς τυχόν προηγούμενες ή τρέχουσες εναντίον του υποθέσεις, είτε πειθαρχικές είτε ποινικές είτε αστικές
γ) Σύντομη χωριστή περιγραφή της προσωπικότητας του αιτητή, προερχόμενη από τον ίδιο

Στην/στις αίτηση/αιτήσεις απαραιτήτως να δηλώνεται η/οι θέση/θέσεις για την/τις οποία/οποίες ενδιαφέρεται, καθώς και ο αριθμός μητρώου δικηγόρου που κατέχει.

Διευκρινίζεται ότι όλοι οι Δικαστές των πρωτόδικων Δικαστηρίων θεωρούνται, αναλόγως, υποψήφιοι και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να υποβάλουν οποιαδήποτε αίτηση για τις θέσεις Προέδρου Επαρχιακού Δικαστηρίου και Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή.

Η διαδικασία και τα κριτήρια διορισμού Δικαστών είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top