ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε έρευνες το ΤΑΕ Λεμεσού για τις καταγγελίες κακοποίησης ατόμων με νοητική αναπηρία σε Ίδρυμα στη Λεμεσό

Άρχισε έρευνες το ΤΑΕ Λεμεσού για τις καταγγελίες κακοποίησης ατόμων με νοητική αναπηρία σε Ίδρυμα στη Λεμεσό

Νέες καταγγελίες για κακομεταχείριση τροφίμων κατά ιδρύματος για άτομα με νοητική αναπηρία στη Λεμεσό, που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και στο παρελθόν.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, στο ΤΑΕ Λεμεσού συστάθηκε ήδη ανακριτική ομάδα για τη διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν στις 8 Αυγούστου. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται όλο το οπτικοακουστικό υλικό από το Ίδρυμα για το μήνα Αύγουστο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περίπου είκοσι πέντε καταθέσεις από στελέχη του ιδρύματος, αλλά και γονείς τροφίμων. Για την ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Το νέα περιστατικά βίας στο εν λόγω ίδρυμα, αποκάλυψε το ΟMEGA. Προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων βίντεο στο οποίο φαίνονται φροντίστριες να σέρνουν στο πάτωμα τρόφιμους και να τους φωνάζουν. Τις καταγγελίες για περιστατικά κακομεταχείρισης και κακοποίησης τροφίμων επιβεβαίωσε η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Άντρη Χαραλάμπους, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή 'Ενημέρωση Τώρα'. Είπε, ότι όσα τέτοια κρούσματα πέσουν στην αντίληψη της τα αναφέρει αμέσως στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ κάποια φθάνουν μέχρι και την Αστυνομία.

Η αναπληρώτρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας. 'Στόχος μας είναι η προστασία των ενοίκων του ιδρύματος, να επανέλθει η ηρεμία, η ευημερία και να καθησυχαστούν οι γονείς με την καλή λειτουργία του ιδρύματος', πρόσθεσε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top