ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

Ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας, ως πρωθυπουργός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


«Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας. Από την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση, μέχρι το προσφυγικό και τις ευκαιρίες της κοινής αμυντικής πολιτικής. Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα. Δεν μας αξίζει τίποτε λιγότερο», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κύκλο συναντήσεων που είχε με Μακρόν, Μέρκελ και Ρούτε το προηγούμενο διάστημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, με το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών μπήκαν τα θεμέλια για την αναγέννηση της χώρας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα που οραματίζεται η νέα κυβέρνηση δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να “ανασάνουν” όλοι οι Έλληνες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχει προχωρήσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές που αφορά τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις. 

Αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για “ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες”. Σημείωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν επενδυτικά προγράμματα που έμεινα στάσιμα επί της προηγούμενης κυβέρνησης. «Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο”, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

Αναφέρθηκε, τέλος, στο σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ, την λειτουργία του “112”, την αλλαγή στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και το πλάνο επενδύσεων της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο  διαμονής τους και την καθιέρωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top