ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απειλές Ερντογάν προς ΕΕ – Βάζει «πίεση» με όπλο το προσφυγικό

Νέες απειλές Ερντογάν  προς ΕΕ – Βάζει «πίεση» με όπλο το προσφυγικό

Αυτό που φάνηκε από την ομιλία του τούρκου προέδρου στην επαρχία Εσκισεχίρ, είναι πως δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί και να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Ευρώπη. Με «όπλο» το προσφυγικό πρόβλημα, κλιμακώνει την πίεση προς τον διεθνή παράγοντα και ειδικά προς την Ευρώπη.

Ανέφερε πως «Την Πέμπτη καταστήσαμε σαφές προς όλες τις δυνάμεις, και ειδικά προς την Ε.Ε., ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα προβλήματα που θα αναδυθούν από τη Συρία». Για πολλοστή φορά ο Ερντογάν φωνάζει πως αν η Ευρώπη «αθετήσει την υπόσχεσή της να βοηθήσει την Τουρκία με τους πρόσφυγες», τότε η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να ανοίξει τις προσφυγικές οδούς προς τη δύση

Τόνισε πως «Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισ. δολάρια. Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των 4 εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν... Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι»

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα εκατ. πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας, αναφερόμενος στη Συρία.

Στο μεταξύ τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου επιβεβαίωσε και ο ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν δεν αποτελούν «μπλόφα».

«Η Τουρκία δεν είναι ο φύλακας κάποιου άλλου κράτους ούτε κέντρο υποδοχής μεταναστών. Δεν είναι η χώρα που θα πληρώσει τον λογαριασμό μιας μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει προκληθεί από άλλες χώρες» επισύμανε μεταξύ άλλων ο τούρκος αντιπρόεδρος

πηγή: kathimerini.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top