ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δική σας σχολική τσάντα πόσο στοίχισε; - Οι τιμές στην Ελλάδα -ΠΙΝΑΚΑΣ

Η δική σας σχολική τσάντα πόσο στοίχισε; - Οι τιμές στην Ελλάδα -ΠΙΝΑΚΑΣ

Ανοίγουν τη Δευτέρα (09/09) τα σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης με τους γονείς να έχουν προβεί στις απαραίτητες αγορές προκειμένου τα παιδιά τους να ριχτούν πανέτοιμα στη νέα μαθητική σεζόν.

Κι ασφαλώς, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα έχει να κάνει με τα χρήματα που δαπάνησαν για να αγοράσουν σχολική τσάντα στα παιδιά τους και άλλα χρειώδη.

Στην Κύπρο, λοιπόν, μια κατάλληλη τσάντα για μαθητή δημοτικού σχολείου, στοιχίζει από 10 μέχρι και 50 ευρώ. «Αν και μια τσάντα των 10 ευρώ είναι αμφίβολο κατά πόσον είναι αρκετά μεγάλη και ανθεκτική για ένα παιδάκι του Δημοτικού» ανέφερε στο ThemaOnline μητέρα νεαρού μαθητή.

Άλλη μητέρα σχολίασε: «Μια τσάντα που θα βγάλει τη χρονιά στοιχίζει από 40-50 ευρώ, ενώ αν έχει τροχάκια αντιλαμβάνεστε πως η τιμή αυξάνεται».

Πάντως, στην Ελλάδα φαίνεται ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία τιμών, ενώ ένα παιδάκι δημοτικού μπορεί να παρουσιαστεί πανέτοιμο στην τάξη μόνο με 15,82 ευρώ.

Τα σχολεία εκεί ανοίγουν την ερχόμενη Τετάρτη (11/09) και στα ελλαδικά Μ.Μ.Ε. κυριαρχεί ο… πονοκέφαλος των γονέων για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Φέτος, οι τιμές των σχολικών ειδών είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με κάποιες μικρές αυξήσεις, κυρίως σε επώνυμα προϊόντα, δήλωσαν στο ΑΠΕ οι αρμόδιοι της αγοράς.

Για ένα παιδί στο Δημοτικό σχολείο, οι τιμές κυμαίνονται από 15,82 έως 446,31 ευρώ, ενώ για ένα παιδί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο από 26,27 ευρώ έως 501,74 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Βέβαια, το ποσό αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές αλλά και τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

«Δεν υπάρχει όριο στο συνολικό κόστος για τη σχολική τσάντα καθώς μπορεί κανείς να βρει οποιαδήποτε τιμή. Οι τιμές στα σχολικά είδη, είτε παραμένουν σταθερές, είτε έχουν πτωτική τάση, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός με αποτέλεσμα, όμως, να πέφτει πολύ η ποιότητα. Παρόλα αυτά η ζήτηση είναι ίδια γιατί αναλόγως έχει μειωθεί και το εισόδημα του καταναλωτή», δήλωσε στο ΑΠΕ η γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών, Βασιλική Μανουσαρίδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΠΚΑ, το κόστος για τα βασικά σχολικά είδη είναι:
• για μία τσάντα από 3 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι 100 ευρώ ανάλογα το μέγεθος, το σχέδιο και την επωνυμία
• για ένα μολύβι από 0,05 ευρώ μέχρι 8 ευρώ
• για ένα στυλό από 0,07 ευρώ μέχρι 30 ευρώ
• για ένα τετράδιο 50 φύλλων από 0,25 ευρώ μέχρι 3,60 ευρώ
• για ένα τετράδιο σπιράλ από 1,10 ευρώ μέχρι και 10 ευρώ ανάλογα τα θέματα
• για ένα μπλοκ ζωγραφικής από 0,49 ευρώ έως τα 4 ευρώ
• για μια κασετίνα από 3 ευρώ έως 25 ευρώ

Με πληροφορίες από i-efimerida

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top