ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Ο ‘νίντζα’ Τζιωνής συνεχίζει να απασχολεί το Δικαστήριο - Αναφορές επιστήμονα

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Ο ‘νίντζα’ Τζιωνής συνεχίζει να απασχολεί το Δικαστήριο - Αναφορές επιστήμονα

Στις αναφορές του καταδικασθέντα Λοΐζου Τζιωνή επανήλθαν στην δικάσιμο της Δευτέρας (09/09), που συνεχίζεται με μοναδικό εναπομείναντα κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Της Γεωργίας Παππούτα

Στην δικάσιμο μάρτυρας κατηγορίας κλήθηκε ο Λάμπρος Σαμαρτζής, κλινικός ψυχίατρος, τον οποίο αντεξέτασε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Μαριου Χατζηξενοφώντος, Μάριος Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου έθεσε ερωτήματα για την ψυχική υγεία του Λοΐζου Τζιωνή, τα οποία απασχόλησαν την κυπριακή κοινωνία μετά τις συγκλόνιστικές αποκαλύψεις για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του Χατζηξενοφώντος, έθεσε το ερώτημα στον επιστήμονα, κατά πόσο ο Λοΐζος Τζιωνής κρίνεται ως ένα παρανοϊκό άτομο με ψυχώσεις, δίνοντας έμφαση στις αναφορές του οτι θεωρούσε τον εαυτό του νίντζα, εξηγώντας ότι δεν χρήζουν λόγικής εξήγησης.

Ο ψυχίατρος διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν εξέτασε τον Λοΐζο Τζιωνή και δεν μπορεί να αναφέρει κατά πόσον πάσχει από όποιαδήποτε ψύχωση ή αν κρίνεται παρανοϊκός. Όσο για τις τελετουργίες που ο Λοΐζος έκανε ημίγυμνος μπροστά σε αγαλματίδια, ο κ. Σαμαρτζής ανάφερε ότι κάποιες θρησκείες ή και πολεμικές τέχνες χρησιμοποιούν αυτές τις τελετουργιές και δεν είναι κάτι που απαραίτητα τον καθιστά παρανοϊκό, ωστόσο δεν αποκλείει και αυτό το ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζουμε οτι ο Λοΐζος Τζιωνή, μετά από πολύμηνη μάχη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και αφού δεν παραδεχόταν τις κατηγορίες, λύγισε και παραδέχθηκε, μετα από την ποινή που είχε επιβληθεί στον επίσης κατηγορούμενο ετεροθαλή αδφελφό του, Λευτέρη Σολωμού.

Ο Λοΐζος Τζιωνής, καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση την Τετάρτη (31/7), για την δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018.

Την ίδια μέρα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών στον Λευτέρη Σολωμού, για την ίδια υπόθεση στην κατηγορία ληστείας.

Η Σάρα Σιαμς, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, δηλώνοντας παραδοχή στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία και αναστάληκαν εναντίον της οι υπόλοιπες κατηγορίες. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη που άλλαξε απάντηση στις κατηγορίες.

Για το στυγερό έγκλημα συνεχίζονται οι δικάσιμοι, καθώς παραμένει κατηγορούμενος ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος δεν παραδέχεται καμία κατηγορία. Μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου παραμένουν ν α καταθέσουν και να αντεξετασθούν ακόμη δύο μάρτυρες. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top