«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

«Κλείδωσε» τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στο περιθωριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου. 

Κατά τη συνάντησή τους στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο πρωθυπουργός και ο τούρκος πρόεδρος θα έχουν "πλούσια ατζέντα" συζήτησης εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο.

Σε κοινούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας συμφώνησαν νωρίτερα την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Κύπρου χάραξαν κοινή γραμμή ενόψει της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και ανησυχία τους για τις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας στη θάλασσα, και τους σχεδιασμούς και εξαγγελίες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Διατύπωσαν, επίσης, την κοινή θέση ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE