ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η συζήτηση της νομοθεσίας για την εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά

Άρχισε η συζήτηση της νομοθεσίας  για την εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά

 Άρχισε στην Επιτροπή Νομικών η κατ’ άρθρο συζήτηση της νομοθεσίας για την εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι το θέμα αφορά στην «αποδικαστικοποίηση της νομοθεσίας για τα παιδιά που έρχονται σε αντίθεση με το νόμο».

«Ξεκίνησε η κατ΄αρθρον συζήτηση. Είναι ένα νομοσχέδιο 197 σελίδων με πάρα πολλές διατάξεις, είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε και την ερχόμενη Τετάρτη», είπε.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι ξεκίνησε η κατ΄ άρθρον συζήτηση για την εγκαθίδρυση «ενός συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης σε παιδιά, σε ανήλικους παραβάτες, σε ανήλικους που είναι ύποπτοι για διάπραξη ποινικών αδικημάτων ή βρίσκονται στην διαδικασία διερεύνησης».

«Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο το χρειάζεται ο τόπος», είπε, προσθέτοντας ότι «προνοεί δομές και διαδικασίες που αφενός μεν είναι απαραίτητες αφετέρου όμως απουσιάζουν παντελώς από το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

.Το νομοσχέδιο αυτό, πρόσθεσε, « προνοεί για δικαστήριο ανηλίκων, για επιτηρητές, για άτομα συνδέσμους του ανήλικου κατηγορούμενου με την Αστυνομία αλλά και με άλλες υπηρεσίες».

«Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένα και να έχουν ειδικά προσόντα και ειδική κατάρτιση για να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους», είπε.

«Όλα αυτά δεν φτάνει μόνο να τα υπερψηφίσουμε σε ένα νομοσχέδιο, πρέπει να υλοποιηθούν από την πολιτεία διότι δεν θα θέλαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπως έγινε και στο παρελθόν όπου να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πλην όμως να μην υλοποιούνται οι απαραίτητες δομές».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top