Στο -0,5% μείωσε η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων, νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Στο -0,5% μείωσε η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων, νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/9 ότι μειώνει το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,50% και ότι θα αρχίσει νέες αγορές ομολόγων, ύψους 20 δισεκ. ευρώ μηνιαίως, από την 1η Νοεμβρίου.



Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει ότι οι αγορές αυτές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η επίδραση της επιτοκιακής πολιτικής της και θα σταματήσουν λίγο πριν η ΕΚΤ αρχίσει να αυξάνει τα βασικά της επιτόκια.

Με τη σημερινή απόφαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και το επιτόκια διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,00% και το 0,25%, αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Κύπρου ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

Για τέσσερα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρώτη συνάντησή του με τον νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,  Τουφάν Έρχιουρμαν, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE