Στο -0,5% μείωσε η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων, νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Στο -0,5% μείωσε η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων, νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/9 ότι μειώνει το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,50% και ότι θα αρχίσει νέες αγορές ομολόγων, ύψους 20 δισεκ. ευρώ μηνιαίως, από την 1η Νοεμβρίου.



Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει ότι οι αγορές αυτές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η επίδραση της επιτοκιακής πολιτικής της και θα σταματήσουν λίγο πριν η ΕΚΤ αρχίσει να αυξάνει τα βασικά της επιτόκια.

Με τη σημερινή απόφαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και το επιτόκια διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,00% και το 0,25%, αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Κύπρου ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Απαντά στις κατηγορίες Έρχιουρμαν - «Η δήλωσή μου δεν ήταν απάντηση στα τέσσερα σημεία που έχει θέσει»

ΠτΔ: Απαντά στις κατηγορίες Έρχιουρμαν - «Η δήλωσή μου δεν ήταν απάντηση στα τέσσερα σημεία που έχει θέσει»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού και για ένα ειρηνικό μέλλον στην Κύπρο, δήλωσε, το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE