Βλέπει βήματα προόδου η Λουτ στις συναντήσεις με Αναστασιάδη

Βλέπει βήματα προόδου η Λουτ στις συναντήσεις με Αναστασιάδη

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε η Ειδική Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. για το Κυπριακό κα Τζέϊν Χολ Λουτ, μετά τις πρόσφατες επαφές. 

 

Στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.

Είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι «ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς.

Η κα Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE