ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργυρό μετάλλιο για το «χρυσό κορίτσι»!

Αργυρό μετάλλιο για  το «χρυσό κορίτσι»!

Σε άλλη μια κορυφαία διοργάνωση, το «χρυσό κορίτσι» της κυπριακής σκοποβολής, η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου «σήκωσε» στους ώμους της το κύρος και το εκτόπισμα του κυπριακού αθλητισμού… Η διεθνής σκοπεύτρια μας πέρασε ως δεύτερη στον τελικό με 119/125, έδωσε το «είναι» της στη δοκιμασία των 60 δίσκων και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 55/60, έναντι 56/60 της Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ντάγκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβακία.

 

Ο τελικός ήταν σχετικά προβλέψιμος για κάθε αποχώρηση, με την Τουρκάλα Νουρ Μπανού Οζπάκ να αποχωρεί πρώτη με 13/20, και την Ουκρανή Ιρίνα Μαλοβίσκο να την ακολουθεί με 24/30, αλλά να εξασφαλίζει την μια από τις δυο «κάρτες» για το Τόκυο, αφού οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες που συνέχιζαν (Ελευθερίου, Μπακόζι και Μπαρτέκοβα είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους για τους Ολυμπιακούς). Η Ιταλίδα Ντιάνα Μπακόζι με 34/40 περιορίστηκε στην τέταρτη θέση και η Τσέχα Μπάρπορα Σούμοβα με 42/50 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και τη δεύτερη «κάρτα» για τους Ολυμπιακούς του 2020. Εκεί που το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στον τελευταίο δίσκο ήταν η «μάχη» για την πρωτιά, την οποία κέρδισε η Σλοβάκα Μπαρτέκοβα με ένα δίσκο διαφορά από την πρωταθλήτρια μας.

 

Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες συνεχίζονται σήμερα με τους 75 δίσκους και τους τελικούς των ανδρών και των εφήβων στο σκητ, ενώ αύριο θα γίνουν οι τελικοί των ομάδων, με τις ομάδες των γυναικών και των εφήβων της Κύπρου να έχουν ήδη «κλείσει» μια θέση στην 8άδα, ενώ πολύ κοντά στους τελικούς βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΟΕ για την Άντρη Ελευθερίου η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σκοποβολής και εξασφάλισε την πρόκριση της για το Τόκιο.

Αναλυτικά:

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!

Αργυρή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αναδείχθηκε η σκοπεύτρια μας, το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019!

Η Ελευθερίου σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες της επιτυχίες, με το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στο Λονάτο της Ιταλίας!

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την αθλήτρια, τον προπονητή της και την Ομοσπονδία Σκοποβολής!

Είναι το 4ο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην πλούσια καριέρα της Άντρης (2🥈& 2🥉), ενώ φέτος πήρε και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αλ Αιν, το οποίο της εξασφάλισε την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο»

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top