ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Η πάταξη της διαφθοράς απαιτεί αποτελεσματικές και εξειδικευμένες παρεμβάσεις»

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Η πάταξη της διαφθοράς απαιτεί αποτελεσματικές και εξειδικευμένες παρεμβάσεις»

«Ο ρόλος των Εθνικών Κοινοβουλίων είναι καθοριστικός, επιβάλλεται να κινηθούν με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν τις σύγχρονες προκλήσεις», αναφέρει η Βουλευτής.

Για τη Βιέννη αναχωρεί τη Δευτέρα 16/09, υπό την ιδιότητά της ως Ειδική Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για την πάταξη της διαφθοράς, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η κ. Χαραλαμπίδου θα πραγματοποιήσει επαφές με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), κ. Yury Fedotov, καθώς και τη Διευθύντρια του Κλάδου Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Brigitte Strobel-Shaw. Θα πραγματοποιήσει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Σλοβακίας, η οποία προεδρεύει του Οργανισμού, καθώς και της Αλβανίας, που αναλαμβάνει την προεδρία του Οργανισμού το 2020. Συναντήσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί με τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής Επιτροπής του ΟΑΣΕ, Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Καζακστάν, κ. Kairat Sarybay, τον Συντονιστή για τις Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες του ΟΑΣΕ κ. Vuk Žugić, καθώς και τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ, κ. Paul Bekkers.

Πρόκειται για την αρχή ενός κύκλου επαφών με όλες τις αρμόδιες Αρχές που στοχεύουν, μέσα από τη δράση τους, την πάταξη της διαφθοράς σε όλες τις μορφές και επίπεδα. Πρόθεση του OSCE PA είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων των 57 χωρών που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ με τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς.

Σε δηλώσεις της, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε: «Η πάταξη της διαφθοράς είναι σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα. Απαιτεί αποτελεσματικές και εξειδικευμένες παρεμβάσεις καθώς και συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που επωμίζονται ένα τόσο δύσκολο έργο. Τα Εθνικά κοινοβούλια έχουν σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν κυρίως στην εφαρμογή κατευθυντήριων γραμμών, στην ψήφιση σχετικών νομοθεσιών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Στόχος μας είναι η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΟΑΣΕ να λειτουργήσει ως πλατφόρμα προώθησης σειράς μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η κ. Χαραλαμπίδου πρόσθεσε πως «στη βάση του ψηφίσματος που καταθέσαμε και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση τον περασμένο Ιούλιο στο Λουξεμβούργο, το οποίο θέτει πλαίσιο Αρχών για τα Εθνικά Κοινοβούλια, θα πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο η υιοθέτηση των διεθνών Συμφωνιών για την πάταξη της διαφθοράς, να αξιολογηθεί και να διευρυνθεί το νομοθετικό έργο που θα συμβάλει στην πάταξη της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της ποινικοποίησης και της προστασίας των πληροφοριοδοτών. Θα πρέπει, ακόμη, να προωθηθούν νομοθεσίες με στόχο τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Ο ρόλος των Εθνικών Κοινοβουλίων είναι καθοριστικός. Επιβάλλεται να κινηθούν με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν τις σύγχρονες προκλήσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top