ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΚΑΪΜΑΚΛΙ: Τοποθέτηση Δήμου Λευκωσίας - «Οι ράμπες δεν κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα»

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΚΑΪΜΑΚΛΙ: Τοποθέτηση Δήμου Λευκωσίας - «Οι ράμπες δεν κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα»

Τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Λευκωσίας, σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο Καϊμακλί το Σάββατο (15/9) στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 69χρονος Μιχάλης Σεβαστίδης. 

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στο Καϊμακλί, το οποίο είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συμπολίτης μας Μιχάλης Σεβαστίδης, ο οποίος κινούνταν με τροχοκάθισμα» αναφέρεται αρχικά.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στη θυγατέρα του και συνάδελφό μας Σοφία» συμπληρώνεται.

Προσθέτει: «Ταυτόχρονα εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης οχημάτων. Οι ράμπες στις συμβολές των οδών δεν κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, αλλά για τα άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες».

§ Ο Δήμος Λευκωσίας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την κατασκευή πεζοδρομίων σε πολλές γειτονιές της πόλης, για ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και ΑμεΑ και για τη μονοδρόμηση οδών με στόχο τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

§ Για να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων έχει τοποθετήσει σε πολλές περιοχές μικρούς πασσάλους, ενέργεια για την οποία συχνά δέχεται επικρίσεις από αριθμό δημοτών.

§ Δεν είναι λύση ούτε είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια τόσο μεγάλη υπηρεσία τροχονομίας η οποία να εποπτεύει κάθε γειτονιά της πόλης, κάθε στιγμή. Παρόλα αυτά καταβάλλουμε από το 2017 προσπάθειες για μικρή ενίσχυση της υπηρεσίας, οι οποίες καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Η λύση» σημειώνεται, «είναι ασφαλώς η δημιουργία οδικής συνείδησης και ο σεβασμός των συνανθρώπων μας που επιθυμούν ή είναι αναγκασμένοι να διακινούνται στα πεζοδρόμια. Ως Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε στην εφαρμογή αποτρεπτικών μέτρων».

«Θα συνεχίσουμε επίσης τις προσπάθειες για υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας. Τα έργα κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στις γειτονιές (Άρθρο 17) και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται στο κέντρο της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Καλλιπόλεως, Κυριάκου Μάτση, ποδηλατοδρόμοι, δίκτυο μικρών λεωφορείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης Ομήρου, ανάπλαση χώρου παλαιού ΓΣΠ κ.α.), είναι έργα ανθρωποκεντρικά με βασική στόχευση τη δημιουργία πεζοδρομίων για αυξημένη και ασφαλή πρόσβαση και την αλλαγή νοοτροπίας προς έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top