ΚΥΠΡΟΣ: Κατάργηση ή μείωση του ετήσιου τέλους εταιρειών - Κλείνουν επιχειρήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Κατάργηση ή μείωση του ετήσιου τέλους εταιρειών - Κλείνουν επιχειρήσεις

Σταδιακή μείωση, ακόμη και κατάργηση του ετήσιου τέλους ύψους €350 που επιβάλλεται σε όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες επιδιώκει η Βουλή.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέδρια της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού την Τρίτη (17/09), συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατάργησης του ετήσιου τέλους €350 σε όλες τις εταιρείες ή τη σταδιακή μείωση του.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους ανέφερε πως το εν λόγω ποσό επιβλήθηκε ανάμεσα στα μέτρα της Τρόικας. Ένα μέτρο ωστόσο που είχε αρνητικό αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο κύριος Μυριάνθους ανέφερε πως με την εξυγίανση των οικονομικών του κράτους, το εν λόγω μέτρο πρέπει να αφαιρεθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Businessnews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE