ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύνδεσμος Προπονητών και η ΚΟΠ συμφώνησαν για ενιαίο συμβόλαιο εργοδότησης

Ο Σύνδεσμος Προπονητών και η ΚΟΠ συμφώνησαν για ενιαίο συμβόλαιο εργοδότησης

O Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ΚΟΠ για τη εισαγωγή του Ενιαίου Συμβολαίου, από την 1η Οκτωβρίου 2019, το οποίο ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους που άπτονται των εργασιακών σχέσεων ανάμεσα σε προπονητές και εργοδότες, δηλαδή τα σωματεία.

 
Στη σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι πλέον όλοι οι προπονητές που έχουν υπογραμμένο συμβόλαιο θα γίνονται αυτόματα και μέλη του Συνδέσμου Προπονητών, προσθέτοντας ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να υπογράφουν και να υποβάλλουν στην ΚΟΠ ένα ενιαίο για όλους συμβόλαιο, το οποίο θα προνοεί ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΚΟΠ και Συνδέσμου Προπονητών.
 
Ο Σύνδεσμος διευκρινίζει πως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ενιαίο συμβόλαιο για τους προπονητές, οι οποίοι υπέγραφαν ό,τι συμφωνούσαν ανά περίσταση με τον εργοδότη.
 
Συνεχίζοντας, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι η συνεργασία του με την ΚΟΠ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Γιώργο Κούμα και τον Γενικό Διευθυντή, Ανθούλλη Μυλωνά, υπήρξε αγαστή και κομβικής σημασίας για την εισαγωγή του Ενιαίου Συμβολαίου.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι πλέον όλες οι ομάδες έχουν υποχρέωση να καταθέτουν το ενιαίο συμβόλαιο στην ΚΟΠ και ότι πλέον απαγορεύεται να επιβάλλονται πρόστιμα σε προπονητές για αγωνιστικούς λόγους, παρά μόνο για πειθαρχικούς και αφού πρώτα ακουστεί η άποψή τους.
 
Με βάση τη συμφωνία, αν ο προπονητής είναι απλήρωτος για τουλάχιστον 2 μήνες, μπορεί να στείλει επιστολή στο σωματείο δίνοντας του 15 μέρες διορία να τον εξοφλήσει. Αν το σωματείο δεν συμμορφωθεί, ο προπονητής έχει δικαίωμα να κάνει τερματισμό του συμβολαίου και να ζητήσει τόσο τα δεδουλευμένα του όσο και αποζημίωση ίση με το υπόλοιπο του συμβολαίου του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top