ΑΘΛΗΤΙΚΑ

UEFA RANKING-«Μαίνεται η μάχη» Κύπρου-Ελλάδας: Το ΑΠΟΕΛ-Ντούντελανζ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

UEFA RANKING-«Μαίνεται η μάχη» Κύπρου-Ελλάδας: Το ΑΠΟΕΛ-Ντούντελανζ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Μεγάλη μάχη για την 15η θέση στο UEFA Ranking με την Ελλάδα να αυξάνει τη διαφορά από την Κύπρο μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ, όμως ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να μας ξαναφέρει στην 15η θέση εάν νικήσει την Ντούντελανζ.

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού έδωσε 200 βαθμούς στην Ελλάδα η οποία έφτασε τους 25.300 και βρίσκεται στην 15η θέση όμως η Κύπρος ακολουθεί κατά πόδας με 25.000. Σε περίπτωση νίκης επί της Ντούντελανζ ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει 500 βαθμούς για την Κύπρο και θα προσπεράσουμε την Ελλάδα φτάνοντας στους 25.500.

Σε περίπτωση ισοπαλίας του ΑΠΟΕΛ, η Κύπρος θα πάρει 250 βαθμούς και θα παραμείνουμε στη 16η θέση με μικρή διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 14η θέση είναι η Δανία, η οποία έχει 25.750 βαθμούς και η μοναδική εκπρόσωπος της είναι η Κοπεγχάγη, η οποία αντιμετωπίζει τη Λουγκάνο εντός έδρας.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Οι βαθμοί που κερδίζει μια ομάδα για κάθε νίκη ή ισοπαλία σε όμιλο τους Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα είναι οι ίδιοι (2000 η νίκη, 1000 η ισοπαλία). Η διαφορά είναι πως οι βαθμοί αυτοί διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που εκπροσωπούν την κάθε χώρα στην Ευρώπη.

Από την στιγμή που η Ελλάδα έστειλε 5 εκπροσώπους φέτος οι βαθμοί για κάθε νίκη του Ολυμπιακού θα είναι 400 και για τον ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο 500 καθώς είχαμε 4 εκπροσώπους στην Ευρώπη. Η ισοπαλία για την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ θα φέρνει 250 βαθμούς και για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό 200. Τα ίδια δεδομένα με Κύπρο ισχύουν και για Κροατία (17η) και Δανία (14η).

ΕΔΩ η λίστα με το ranking! (από το επίσημο σάιτ της UEFA)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top