Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας θα συζητήσουν στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο ομόλογός του, Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, εξετάζοντας παράλληλα την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για κοινές τιμές στα καινοτόμα φάρμακα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί για την Αθήνα την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας για θέματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους, και θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της διμερούς συνεργασίας, προστίθεται.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα βρεθεί η πορεία υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’, καθώς και η επέκτασή της σε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών.
 
Παράλληλα, θα συζητηθούν άλλα ζητήματα, όπως είναι η αξιολόγηση και η αναγνώριση ειδικοτήτων και Κλινικών, η εκπαίδευση ιατρών και άλλοι τομείς της Υγείας, στις οποίες υπάρχει προοπτική για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE