ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας θα συζητήσουν στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο ομόλογός του, Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, εξετάζοντας παράλληλα την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για κοινές τιμές στα καινοτόμα φάρμακα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί για την Αθήνα την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας για θέματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους, και θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της διμερούς συνεργασίας, προστίθεται.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα βρεθεί η πορεία υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’, καθώς και η επέκτασή της σε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών.
 
Παράλληλα, θα συζητηθούν άλλα ζητήματα, όπως είναι η αξιολόγηση και η αναγνώριση ειδικοτήτων και Κλινικών, η εκπαίδευση ιατρών και άλλοι τομείς της Υγείας, στις οποίες υπάρχει προοπτική για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top