ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θα χρειαστούν 8.000 εργαζόμενοι για τα μεγάλα έργα της Λεμεσού- 'Μόνο αλλοδαπούς μπορούμε να εργοδοτήσουμε'

ΚΥΠΡΟΣ:  Θα χρειαστούν 8.000 εργαζόμενοι για τα μεγάλα έργα της Λεμεσού- 'Μόνο αλλοδαπούς μπορούμε να εργοδοτήσουμε'

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19/9 έξω από τη Βουλή δεκάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, με καταγωγή από τη Συρία και την Αίγυπτο, οι οποίοι εργάζονται κατ’ εξαίρεση στην οικοδομική βιομηχανία.


Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Δεν ζητιανεύουμε, δεν κλέβουμε, να βγάλουμε το ψωμί μας ζητάμε τίμια» και «Δεν θέλουμε να ανήκουμε στην τρίτη κατηγορία, ζητάμε ισότητα».

Εκπρόσωπος τους ανέφερε ότι αίτημα τους είναι να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα στον κατασκευαστικό τομέα και οι αιτήσεις τους να τυγχάνουν πιο γρήγορης εξέτασης.

Ο Εργολάβος οικοδομών, Νίκος Ηλία Επιφανίου, είπε ότι αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό ξεκινά η κατασκευή μεγάλων έργων για τα οποία θα χρειαστούν περί των 8.000 εργαζομένων για να ολοκληρωθούν. «Σήμερα η Λεμεσός δεν έχει κόσμο και τους μόνους που μπορούμε να εργοδοτήσουμε είναι τους αιτητές πολιτικού ασύλου», είπε.

Είπε, επίσης, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 23/9 θα αρχίσουν να καταγγέλλονται οι αιτητές ασύλου που εργοδοτούνται στις οικοδομές και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top