Τραμπ: Κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν

Τραμπ: Κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στον απόηχο των επιθέσεων εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, διέπραξαν Ιρανοί, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

"Μόλις επιβάλαμε κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν. Αυτό μόλις έγινε" σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το Οβάλ γραφείο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τις "αυστηρότερες κυρώσεις που έχουν ποτέ επιβληθεί σε μια χώρα".

Ο Τραμπ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις κυρώσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η τράπεζα ήταν το τελευταίο καταφύγιο της Τεχεράνης για την άντληση κεφαλαίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE