Τραμπ: Κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν

Τραμπ: Κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στον απόηχο των επιθέσεων εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, διέπραξαν Ιρανοί, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

"Μόλις επιβάλαμε κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν. Αυτό μόλις έγινε" σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το Οβάλ γραφείο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τις "αυστηρότερες κυρώσεις που έχουν ποτέ επιβληθεί σε μια χώρα".

Ο Τραμπ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις κυρώσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η τράπεζα ήταν το τελευταίο καταφύγιο της Τεχεράνης για την άντληση κεφαλαίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.