Τα κίτρινα γιλέκα και πάλι στους δρόμους - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας

Τα κίτρινα γιλέκα και πάλι στους δρόμους - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ενός μηχανισμού ασφαλείας αύριο Σάββατο στο Παρίσι, με την ευκαιρία της νέας κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», που συμπίπτει με την Ημέρα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την πορεία για το κλίμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας διατυπώνουν φόβους για αναζωπύρωση των βίαιων επεισοδίων στους δρόμους του Παρισιού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε σήμερα κάλεσμα για ηρεμία: «Είναι καλό οι πολίτες να εκφράζονται (...) πρέπει όλα να μπορέσουν να κυλήσουν σε ειρηνικό κλίμα».

«Καλώ τον καθένα από εσάς όλο αυτό να μπορέσει να γίνει σε κλίμα αρμονίας, ομόνοιας και ηρεμίας προκειμένου οι νεότεροι εξ ημών και οι λιγότερο νέοι να μπορέσουν να επισκεφθούν τα μνημεία μας» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην οικία της ζωγράφου Ρόζα Μπονέρ, στην περιοχή του Παρισιού, με αφορμή τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλμάν ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου θα αναπτυχθούν αύριο στο Παρίσι, με κανόνια νερού και τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

Μπροστά σε εκείνους που «προφανώς θέλουν να πάρουν εκδίκηση» και δηλώνουν ότι δεν «θα υποχωρήσουμε», «τους απαντώ "εμείς θα είμαστε εκεί"» προειδοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE