ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη επιχείρηση στα σύνορα με τη Συρία»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα.

«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί» είπε το Σάββατο 21/9 ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανάλαβε τη δυσφορία του σχετικά με την αμερικανική στήριξη στους Κούρδους μαχητές, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον τους προμηθεύει όπλα.

«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ» τόνισε.

«Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE