ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά μπροστά στη… «λαιμητόμο» ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε

Ξανά μπροστά στη… «λαιμητόμο» ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε

Όπως συνέβη πρόπερσι και πέρσι μετά τους αποκλεισμούς από τη Ρόμα και τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται ξανά μπροστά στη… «λαιμητόμο»!

Επί της ουσίας, βέβαια, τώρα είναι η πρώτη φορά που η αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται η Μπαρτσελόνα αφορά το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της ομάδας βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αμφισβήτησης πρώτα τη σεζόν 2017-18 μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τους «τζιαλορόσι» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και κατόπιν πέρυσι τόσο μετά την βαριά ήττα και τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και μετά την ήττα από τη Βαλένθια στον τελικό του Κυπέλλου.

Κι ενώ κατάφερε τις προηγούμενες φορές να ξεπεράσει την έντονη κριτική, αλλά και την αμφιβολία που υπήρχε στη διοίκηση του συλλόγου για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να παρασυρθεί στη δίνη του κυκλώνα που έχει προκληθεί από το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Εκ φύσεως άνθρωπος ειλικρινής, ο Βαλβέρδε δεν κρύφτηκε (ούτε) χθες το βράδυ μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Γρανάδα για το πρωτάθλημα.

Είπε ότι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για αυτό το νέο άσχημο αποτέλεσμα και τόνισε ότι οι Καταλανοί δεν άξιζαν τη νίκη επί των αντιπάλων τους.

Οι οπαδοί θέλουν το… κεφάλι του από τη διοίκηση, η οποία πάντως δεν μένει στο απυρόβλητο της κριτικής με τον πρόεδρο, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να κατηγορείται για το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην αθλητική διεύθυνση της ομάδας, με την απομάκρυνση του Πεπ Σεγούρα, αλλά και επίσης για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές του Νεϊμάρ και του Ματάις Ντε Λιχτ, οι οποίοι τελικά δεν αποκτήθηκαν.

Ως είθισται, βέβαια, ο προπονητής είναι αυτός που δέχεται τις εντονότερες επικρίσεις. Και για τον Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα αυτό δεν είναι κάτι νέο.

Ανέλαβε την ομάδα όταν μόλις είχε αποχωρήσει ο Νεϊμάρ και τα κατάφερε περίφημα στην πρώτη σεζόν του. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα τουλάχιστον…

Μετά την ήττα από τη Ρόμα με 3-0 στη ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε η πρώτη κρίση. Ο Μπαρτομέου προβληματίστηκε έντονα για το αν θα έπρεπε να κρατήσει τον Βαλβέρδε και τελικά τον κράτησε κρίνοντας ότι μόνο κακό θα μπορούσε να προκαλέσει η αλλαγή του προπονητή. Τελικά εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα πήρε και το Κύπελλο, επικρατώντας εύκολα της Σεβίλλης με 5-0.

Οι Καταλανοί δεν συνέχισαν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση πέραν της προημιτελικής φάσης και τότε ακούστηκαν εντός του συλλόγου οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης του Βαλβέρδε.

Επί μέρες το κλίμα ήταν πολύ κακό και χρειάστηκε να βγει δημόσια ο Μπαρτομέου και να πει ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του προπονητή. Μετά ήρθε η κατάκτηση του νταμπλ και σε ένα βαθμό τα προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις των δύο κρύφτηκαν κάτω από το χαλάκι.

Μέχρι,φυσικά, να βρεθεί άλλη μια αφορμή για να ξεσκεπαστούν.

Στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο των Καταλανών, όλοι ζητούσαν από τον Βαλβέρδε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η συντριβή με 4-0 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» έβαλε ξανά πρόωρο τέλος στα όνειρα για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο, η Μπαρτσελόνα έχασε το Κύπελλο από τη Βαλένθια, πήρε και πάλι τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ο Μπαρτομέου αποφάσισε ξανά να στηρίξει τον Βαλβέρδε και για τρίτη σεζόν.

Φέτος, ωστόσο, η κρίση άρχισε πάρα πολύ νωρίς. Χωρίς να έχει βγει καν ο Σεπτέμβριος, οι «μπλαουγκράνα» είναι σε οριακή κατάσταση. Έχοντας κάνει το χειρότερο ξεκίνημά μας της στο πρωτάθλημα εδώ και 25 χρόνια, η Μπαρτσελόνα δείχνει… σκιά του παλιού καλού εαυτού της.

Οι παίκτες δείχνουν πραγματικά ανήμποροι να βγάλουν αντίδραση: ο Ανσού Φατί είναι μια φωτεινή αναλαμπή, ο Γκριεζμάν έριξε (ξ)έμεινε στα κονφετί κόντρα στη Μπέτις, ο Σουάρες δεν μπορεί να βρει ρυθμό, ο Μέσι ήταν τραυματίας και επέστρεψε για να δώσει τη λύση, αλλά ακόμα κι αυτός θέλει χρόνο.

Και ο Βαλβέρδε; Μπροστά στη λαιμητόμο και πάλι να περιμένει παράταση ζωής ή καταδίκη…

Το τραύμα, που άνοιξε το βράδυ του αγώνα στο «Ολίμπικο» ίσως τελικά δεν επουλώθηκε ποτέ. Ίσα ίσα η πληγή που άνοιξε ήταν μάλλον αρκετά μεγάλη για να καλυφθεί απλά με ένα… τσιρότο.

Καθώς η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να μη θυμίζει εκείνη την ομάδα που τρέλανε πριν από μερικά χρόνια την Ευρώπη, η σχέση των δύο πλευρών μοιάζει τραυματισμένη ανεπανόρθωτα και ο Βαλβέρδε κουρασμένος ψυχικά… Μένει να φανεί αν υπάρχει γιατρειά!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top