ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν ήταν ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟΣ, αλλά του ΛΕΙΠΟΥΝ πράγματα…

Δεν ήταν ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟΣ, αλλά του ΛΕΙΠΟΥΝ πράγματα…

Ήρθε νωρίς η πρώτη ήττα του Απόλλωνα στο καινούργιο πρωτάθλημα. Μόλις στην δεύτερη αγωνιστική του υποχρέωση. Έχασε από την Ομόνοια στη Λευκωσία, μια ομάδα που παρουσιάζεται εντελώς αλλαγμένη στη φετινή σεζόν.

Οι κυανόλευκοι δεν έκαναν αποκαρδιωτική εμφάνιση, αλλά έδειξαν ξανά ότι τους λείπουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να «φτιάξουν», αν θέλουν να είναι μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.

Προβληματίζει σοβαρά, το ότι στο γκολ που δέχθηκαν, η φάση άρχισε από εκτέλεση πλαγίου άουτ της Ομόνοιας. Υπήρξε ολιγωρία από τον Ζοάο Πέδρο, ακολούθως από τον Γιούστε, ο Εζρά σούταρε προς την εστία, το «έβγαλε» ο Μολ, αλλά στο ριμπάουντ τους έκανε τη ζημιά ο Τιάγκο.

Για τη λειτουργία του αμυντικού μηχανισμού, είχε φανεί από τους καλοκαιρινούς αγώνες στην Ευρώπη, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και την περασμένη εβδομάδα στο παιχνίδι με την Πάφο, «φώναζαν» οι αδυναμίες.

Προχθές ο Βουκομάνοβιτς, αποφάσισε να αλλάξει τον έναν στόπερ, βάζοντας στην θέση του Σάλαι τον Σελίμοβιτς. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν άσχημη εικόνα της αμυντικής γραμμής, όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης, παρουσιάστηκαν «ανορθογραφίες».

Ο Σέρβος τεχνικός επέμεινε για δεύτερο παιχνίδι, μη βάζοντας στον άξονα τον βασικό κόφτη της ομάδας τα τελευταία χρόνια, τον Εστεμπάν Σακέτι. Κι αν λογάριαζε να χρησιμοποιήσει τον Μ’ Μπιντά, ο Γάλλος χαφ τέθηκε νοκ-άουτ μερικές ώρες πριν το ματς. Έχει ενδιαφέρον αν θα κατεβάσει ενδεκάδα χωρίς τον Σακέτι και την Παρασκευή στον εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ.

Υπάρχει ελπίδα ότι η επιστροφή του Βαλεντίν Ρομπέρζ, θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της λειτουργίας του αμυντικού μηχανισμού. Όμως ο Γάλλος σέντερ μπακ, που ήταν στον πάγκο προχθές στο ΓΣΠ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα εξ αναβολής παιχνίδια με την ΑΕΚ και την Ανόρθωση, επειδή δηλώθηκε στην ΚΟΠ, αρχές Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστηκε επίσης η απόφαση του Βουκομάνοβιτς, να αρχίσει με δυο επιθετικούς κορυφής, βάζοντας δίπλα στον Ζελάγια τον Ντάνιελ Καρ. Ο Άγγλος επιθετικός προσπάθησε, αλλά δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Τον αντικατέστησε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Γκακπέ.

Ούτε ο Σαρδινέρο που μπήκε στη θέση του Πίττα, μπόρεσε να δώσει βοήθειες για να μπει περισσότερη πίεση στα τετράγωνα του Ουζόχο. Μερικές επικίνδυνες φάσεις, έφτιαξαν οι κυανόλευκοι, αλλά έπεσαν πάνω στο… τοίχος που έστησε μπροστά από την εστία του ο Νιγηριανός κίπερ.

Σχολιάστηκε το ότι δεν εξάσκησε το δικαίωμα για τρεις αλλαγές ο προπονητής του Απόλλωνα. Είναι προφανές ότι έμεινε στις δυο αλλαγές, επειδή δεν είχε άλλο μεσοεπιθετικό ή επιθετικό παίχτη στον πάγκο.

«Φούντωσε» πάλι, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την Ομόνοια, η συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για τον σχεδιασμό που έκανε ο διευθυντής ποδοσφαίρου Πέτρος Κονναφής. Του τα… έψελναν για τον Μολ, ότι δεν δείχνει τερματοφύλακας υψηλών προδιαγραφών. Για το ότι δεν έφερε «εννιάρι» του επιπέδου του Άντον Μάγκλιτσα, αλλά και για το ότι δεν έφερε ποιοτικό «οχτάρι».

Η κασέτα τούτη, είναι αναμενόμενο, ότι θα «παίζει» όταν η ομάδα χάνει στο γήπεδο. Η ουσία βεβαίως είναι η ομάδα, με τα όπλα που έχει, να βρει τον τρόπο να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες.

Και το σημαντικότερο να έχει σταθερότητα για να μείνει μέχρι τέλος στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, επειδή είναι δεδομένο ότι στην παρέα των διεκδικητών των ευρωπαϊκών θέσεων, επέστρεψε η Ομόνοια.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top