Thomas Cook: Τι λένε οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο ταξιδιώτες - Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Thomas Cook: Τι λένε οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο ταξιδιώτες - Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τεράστιο το πλήγμα από το κλείσιμο της ιστορικής βρετανικής αεροπορικής εταιρείας "Thomas Cook".

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

H εταιρεία κήρυξε πτώχευση αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και εκτεθειμένους εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. Μεγάλος ο "πονοκέφαλος" και στην Κύπρο, αφού επρόκειτο για ένα δυνατό παίκτη στο τομέα του τουρισμού.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί από τον Υφυπουργό Τουρισμού με επηρεασμένους φορείς. Τεράστιες οι οικονομικές επιπτώσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

"Οι ξενοδόχοι δεν έχουν λάβει τις πληρωμές για τις υπηρεσίες τους από την Thomas Cook για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ενδέχεται να μην τις λάβουν σύντομα, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο αυτά τα λεφτά να χαθούν. Το κόστος είναι γύρω στα 50 εκατ. ευρώ", ανέφερε ο Υφυπουργός.

Τόνισε, ότι πρωτίστως στόχος είναι ο επαναπατρισμός των 15 χιλιάδων τουριστών που έμειναν εγκλωβισμένοι στην Κύπρο. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια στα Socia Media, από κόσμο που δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στα σπίτια του μετά από διακοπές στην Κύπρο, ενώ μεγαλύτερη ανησυχία έχουν αυτοί που είχαν προγραμματίσει να έρθουν τις επόμενες εβδομάδες για γάμους στο νησί μας. Μέσω των σχολίων εκφράζεται και στήριξη συμπαράστασης στο προσωπικό της Thoma Cook που μένει στους δρόμους.

Πιο κάτω μερικά από τα σχόλια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Κύπρος στο τιμόνι της ΕΕ  - Η επίσημη τελετή έναρξης της Προεδρίας

LIVE: Η Κύπρος στο τιμόνι της ΕΕ - Η επίσημη τελετή έναρξης της Προεδρίας

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Λευκωσία, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες. Από νωρίς το πρωί στο νησί βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE