ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εξέλιξη με τους Κύπριους άστεγους- Ο όρος που έθεσαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εξέλιξη με τους Κύπριους άστεγους- Ο όρος που έθεσαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εξέλιξη φαίνεται να προκύπτει αναφορικά με το κέντρο φιλοξενίας, το οποίο πρόκειται να στεγάσει ανθρώπους που οι δυσκολίες της ζωής και τα υψηλά ενοίκια τους ανάγκασαν να βρεθούν στο «δρόμο».

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου πριν από περίπου μια βδομάδα επιθεώρησε συγκεκριμένο χώρο στην επαρχία Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στο Κολόσσι και είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τοπικούς παράγοντες.

Όπως πληροφορούμαστε, είχαν εκφραστεί κάποιες ενστάσεις προς την Υπουργό με την κοινότητα τελικά να ανάβει το «πράσινο φως» ως προς την λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας αστέγων στο Κολόσσι, ωστόσο ο όρος που έθεσαν είναι αυτό να φιλοξενήσει Ελληνοκύπριους άστεγους.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο, το οποίο λειτουργούσε παλαιότερα ως οίκος ευγηρίας και μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 40 άτομα σε πρώτη φάση.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στην αρμόδια Υπουργό από τον εκπρόσωπο του Κινήματος ΕνΕργω Λευτέρη Γεωργίου, ενώ εξετάζεται ακόμη ένας χώρος στη Λεμεσό, στην περιοχή Ζακακίου για τη στέγαση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ως προς την εξεύρεση σπιτιού.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του κέντρου φιλοξενίας έπαιξε το Κίνημα ΕνΕργώ, το οποίο είχε εξεύρει το κτήριο και εισηγήθηκε στην κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου πριν από 4 μήνες σε συνάντησή τους.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, αν η προϋπόθεση που έχουν θέσει οι τοπικοί φορείς γίνει αποδεκτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top