ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ποδόσφαιρο ή «πόλεμος»; Καλά τα LIKE και τα ΚΛΙΚ αλλά έχουμε ξεφύγει…

ΚΥΠΡΟΣ: Ποδόσφαιρο ή «πόλεμος»; Καλά τα LIKE και τα ΚΛΙΚ αλλά έχουμε ξεφύγει…

Μήνας Σεπτέμβριος και όμως στο… Cyprus League η κατάσταση έχει ξεφύγει με αφορμή τη διαιτησία και ο «πόλεμος» εντυπώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυναμιτίζει το κλίμα στις τάξεις των οπαδών των κυπριακών ομάδων.

Γράφει ο Ανδρέας Χρίστου

Μεγάλος ντόρος ξέσπασε ειδικότερα τις τελευταίες μέρες μετά το παιχνίδι ΕΝΠΑΠΟΕΛ για τον ρεφ Νεοφύτου, ενώ και ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου ήταν το κεντρικό πρόσωπο μια εβδομάδα πριν, μετά την διαιτησία του στο ΑΕΚΟμόνοια.

Φωνές για τη διαιτησία ακούγονται από την πρώτη αγωνιστική. Φωνάζει ο Ολυμπιακός, η ΕΝΠ, η ΑΕΛ, η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και πάει λέγοντας. Λάθη σίγουρα έγιναν και φάνηκαν από νωρίς οι αδυναμίες των Κυπρίων διαιτητών.

Από την άλλη όμως δημιουργείται και ένα πολεμικό κλίμα από παίκτες, παράγοντες, πρώην παράγοντες, βουλευτές και όχι μόνο με αποτέλεσμα να ακούγονται και να γράφονται πράγματα που μόνο ποδόσφαιρο δεν θυμίζουν.

Και επειδή γίνεται μεγάλος ντόρος για τα όσα έγραψε ο Γιώργος Μερκής στο Instagram του περί… ψυχολόγων, η δημόσια κόντρα με Απολλωνίστες αλλά και οι βαριές εκφράσεις για τον πρώην πρόεδρο του Απόλλωνα, Ντίμη Κίρζη, τον έφεραν στο επίκεντρο δριμείας κριτικής. Ναι έχει ευθύνη και ως διεθνής ποδοσφαιριστής με εμπειρία και μάλιστα ως πρόεδρος του ΠΑΣΠ, να δίνει το καλό παράδειγμα.

Όπως ευθύνη έχει και ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα, Ντίμης Κίρζης, η γνώμη του οποίου μετράει σαν… Ευαγγέλιο στις τάξεις των οπαδών του Απόλλωνα και ο τρόπος που την μεταφέρει στα κοινωνικά δίκτυα παίζει σημαντικό ρόλο. Την ίδια και μεγαλύτερη ακόμη ευθύνη έχει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο οποίος είναι μάλιστα και Βουλευτής!

Άτομα όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΝΠ, Κώστας Στρατής ακόμη και η παλιά δόξα της Ομόνοιας, Κώστας Πέτσας, έχουν πάρει θέση αυτές τις μέρες δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα.

Είναι γεγονός πως όλο αυτό το τεταμένο κλίμα δημιουργήθηκε μετά το παιχνίδι ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ όπου μπήκαν στο «παιχνίδι» και άλλες ομάδες όπως ο Απόλλωνας, ή ακόμη και η Ανόρθωση και η Ομόνοια, οι οποίες μετά το καλό ξεκίνημα που έχουν κάνει στο πρωτάθλημα έχουν συσπειρώσει τον κόσμο τους και παρουσιάζονται έτοιμες να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Εκφράσεις ,όμως, όπως «Σφαγή των Αμνών», για «τέρατα και κατεστημένο», αναρτήσεις για «λίστες ψυχολόγων» μπορεί να προσφέρουν συσπείρωση και… like όμως την ίδια στιγμή δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν την κοινή γνώμη.

Σαν δημόσια πρόσωπα οι προαναφερθέντες έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την γνώμη τους ελεύθερα. Όπως και να δέχονται την κριτική. Όμως εάν συνεχίσουμε με αυτά τα μυαλά και αυτό τον τρόπο δεν θα αργήσει η ώρα που όλη αυτή η κατακραυγή και ο «πόλεμος» που μαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μεταφερθεί εντός ή και εκτός γηπέδων με την μορφή βίας και όχι μόνο.

Γι’ αυτό καλύτερα ας αρκεστούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, ας κάνουμε κριτική και σε παίκτες και σε διαιτητές μέσα σε σοβαρά και πολιτισμένα πλαίσια. Άλλωστε τόσα χρόνια είναι που διατυμπανίζουμε όλοι πως θέλουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πως μια δυνατή Ομόνοια και μια δυνατή Ανόρθωση θα εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό στα ύψη.

Δεν είναι ανάγκη όμως να το χαλάμε μόνοι μας. Και στην εξίσωση βάζω και τα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα τη δική μας σελίδα. Και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε ξεφύγει στην προσπάθεια και για ενημέρωση ή για ένα κλικ περισσότερο. Και εμείς συντηρούμε αυτό το κλίμα και έχουμε και εμείς ευθύνη. Για αυτό το λόγο όλοι πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη…

Ο κόσμος απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια, η κάρτα φιλάθλου δεν είναι η μοναδική αιτία αλλά το… κερασάκι στην τούρτα.

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τρόπους για να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα, και όχι να τον φανατίζουμε μέσα στα Facebook, Twitter και Instagram και μετά να ψάχνουμε το λάθος από τον καναπέ του σπιτιού μας, το γραφείο της δουλειάς ή τις καφετέριες και πίσω από ένα κινητό ή το πληκτρολόγιο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top