ΔΙΕΘΝΗ

Να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του προκάλεσε την αντιπολίτευση ο Μπόρις Τζόνσον

Να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του προκάλεσε την αντιπολίτευση ο Μπόρις Τζόνσον

Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησής του απόψε προκάλεσε το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κάνοντας λόγο για κοινοβούλιο που έχει «παραλύσει».


Όπως είπε ο κ. Τζόνσον, εφόσον ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δεν επιθυμεί να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, όσο «παράξενο» και αν είναι αυτό, τότε η κυβέρνηση θα επέτρεπε ακόμα και αύριο ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, κάτι που δε συνηθίζεται.

Ο κ. Κόρμπιν, αλλά και οι ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, έχουν πει ότι θέλουν μεν εκλογές, αλλά μόνο εφόσον εξασφαλιστεί πρώτα μια νέα αναβολή του Brexit, ώστε να αποτραπεί ένα πιθανό no deal.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δειλιάζει και ότι δεν εμπιστεύεται το λαό. Ήδη η αντιπολίτευση έχει απορρίψει δύο φορές πρόταση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές, η οποία σύμφωνα με το νόμο απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 των βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακύρωση της αναστολής των εργασιών του κοινοβουλίου, ο κ. Τζόνσον είπε ότι τη θεωρεί λανθασμένη ετυμηγορία, καθώς αφορά μία πολιτική απόφαση.

Επανέλαβε εξάλλου τη θέση ότι οι πολίτες θέλουν την υλοποίηση του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και το σεβασμό της απόφασής τους στο δημοψήφισμα του 2016. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «εμμονική επιθυμία» με την ανατροπή του Brexit και «προδοσία» της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απάντησε λέγοντας ότι ο κ. Τζόνσον προέβη σε ένα δεκάλεπτο παραλήρημα που δεν αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό. Αναφερόμενος στην πρόκληση του πρωθυπουργού για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Κόρμπιν είπε: «Είναι απλό. Αν θέλει εκλογές, να πάρει παράταση (του Brexit) και ας πάμε σε εκλογές».

Επανέλαβε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει ότι δε συμμερίζεται το σχόλιο που αποδίδεται στο στέλεχος της κυβέρνησης Τζέικομπ Ρις-Μογκ ότι η δικαστική απόφαση συνιστά «συνταγματικό πραξικόπημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top