ΚΥΠΡΟΣ

Μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη στον ΓΓ του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη στον ΓΓ του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Μήνυμα στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλώντας τον ίδιο και όλους τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να επιταχύνουν την πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλεί επίσης τον Αντόνιο Γκουτέρες και τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να στοχεύσουν “προς τον επιβεβλημένο καθαρό μηδενισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τις επιταγές της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή”.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενθαρρύνει “τα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου να διευκολύνουν μια κοινωνικά δίκαιη και αποτελεσματική μετάβαση σε ένα πρότυπο ανάπτυξης που θα είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και φιλικό προς το κλίμα. Ενώ οι επενδύσεις μπορούν επίσης να φέρουν επιτυχημένα αποτελέσματα, εντούτοις δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η αφιλοκερδής συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Στο μήνυμά του υπενθυμίζει ότι αυτή την χρονιά είναι η επέτειος των 30 ετών από την πρώτη Εγκύκλιο που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προστασία του περιβάλλοντος και από τότε που αφιέρωσε την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως την παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία της Δημιουργίας.

“Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί υπεράνω των πολιτισμικών και άλλων διαφορών - είτε πρόκειται για εθνικούς είτε για θρησκευτικούς διχασμούς, ιστορικές και κομματικές αντιπαλότητες, οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα – ώστε να διασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά μας και για τις γενεές του μέλλοντος”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top