ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναγιώτης Λουκά: Από την Ιταλία στη Σλοβακία – Τι είπε για τον ίδιον, το Κυπριακό πρωτάθλημα, Ομόνοια, Ανόρθωση και όχι μόνο

Παναγιώτης Λουκά: Από την Ιταλία στη Σλοβακία – Τι είπε για τον ίδιον, το Κυπριακό πρωτάθλημα, Ομόνοια, Ανόρθωση και όχι μόνο

Δηλώσεις στον Super Sport FM παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Λουκά, ο οποίος πρόσφατα έχει παραχωρηθεί από την Ιταλική Αταλάντα στη Σλοβάκικη Σερέτ.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Πως πήρες την απόφαση για συνεχίσεις στην Σερέτ στη Σλοβακία; «Άρχισα προετοιμασία με την Αταλάντα μέχρι να δουν τι θα γινόταν, αν θα έμενα ή όχι. Θα κάναμε το βήμα στην ανδρική ομάδα. Πέρσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα στους μικρούς για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και όλοι οι μικροί πήγαν δανεικοί για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Ήταν μια απόφαση για να αρχίζω να παίζω σε ανδρικό επίπεδο. Είναι καλή ευκαιρία για μένα να δείξω τι αξίζω και να πάρω τις ευκαιρίες μου».

Πέτυχε και το πρώτο σου γκολ στη Σλοβακία: «Αγωνίστηκα 20 λεπτά στους «16» του Κυπέλλου και έβαλα ένα γκολ και είχα και μια ασίστ».

Στόχος σου είναι να επιστρέψει στην Ιταλία έτσι; «Ήρθα εδώ για ένα χρόνο για να πάρω λεπτά συμμετοχής για να επιστρέψω πίσω στο Ιταλικό πρωτάθλημα πιο έτοιμος και να πάρω τις ευκαιρίες μου».

Πολλοί ζηλεύουν την δική σου πορεία: «Προσπαθώ να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ. Είμαι τρεισήμισι χρόνια στην Αταλάντα, έμαθα πολλά πράγματα που στην Κύπρο δεν θα μπορούσα να τα δω. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο στην Αταλάντα».

Τι είναι αυτό που μας λείπει στην Κύπρο; «Δεν είναι το ταλέντο που μας λείπει. Έχω να πω ότι το ταλέντο είναι ίσως και περισσότερο από την Ιταλία. Πιστεύω ότι είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν Κύπριοι. Εμείς σκεφτόμαστε διαφορά από άλλες χώρες και εκεί κάπου τα χάνουμε».

Για το επίπεδο στην Σλοβακία; «Στο θέμα εγκαταστάσεων υπάρχουν ομάδες που έχουν πολύ καλά γήπεδα. Το πρωτάθλημα είναι επιπέδου όπως και στην Κύπρο. Είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα αυτό από το Ιταλικό. Παίζουν πιο δυνατά και όχι τόσο τακτικά».

Η ομάδα σου η Αταλάντα πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Ρόμα πριν μερικές μέρες: «Παρακολούθησα το παιχνίδι με την Ρόμα. Η Αταλάντα τα τελευταία 4-5 χρόνια με προπονητή τον Γκασπερίνι άλλαξε τελείως. Κάποιες φορές που προπονούμουν με την ανδρική ομάδα έβλεπα κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη η διαφορά. Πριν 4-5 χρόνια στόχος ήταν η παραμονή και τώρα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να επιστρέψεις και να κερδίσεις μια θέση; «Εμένα μου λείπει η εμπειρία, να αγωνιστεί σε ανδρικό επίπεδο. Γιατί όχι να επιστρέψω πίσω και να διεκδικήσω μια θέση στο ρόστερ της ομάδας».

Είσαι μέλος της Εθνικής Ελπίδων, πως βλέπεις τα πράγματα στην Εθνική; «Γενικά δεν είναι εύκολο για την Εθνική να φτάσει στη διάκριση. Θέλει χρόνο και με δουλειά θα υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα: «Παρακολούθησα κάποια παιχνίδια. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση είναι πολύ καλύτερες. Ελπίζω να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αι ο καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα».

Μια πρόβλεψη: «Μετά τον Ιανουάριο θα κριθούν πολλά».

Ποιος είναι ο στόχος της δικής σου ομάδας στην Σλοβακία; «Ο στόχος είναι η πρώτη 6άδα γιατί το πρωτάθλημα είναι σαν την Κύπρο, θα υπάρχουν πλέι οφ στη συνέχεια. Στόχος μας είναι το πρώτο γκρουπ και γιατί όχι και μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Μας ενδιαφέρει και το Κύπελλο γιατί δίνει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top