ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: Δοξάζει τον Θεό που τον υπέβαλε στη δοκιμασία της ασθένεια - «Κάποιοι μου φέρθηκαν πολύ αχάριστα»

Αρχιεπίσκοπος: Δοξάζει τον Θεό που τον υπέβαλε στη δοκιμασία της ασθένεια - «Κάποιοι μου φέρθηκαν πολύ αχάριστα»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το καθήκον του, και η παρουσία του στην έδρα των ΗΕ ήταν πολύ θετική, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β. Χαρακτήρισε, εξάλλου, θετική τη συνάντηση του Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι η τριμερής συνάντηση που πάει να κανονιστεί είναι θετικό στοιχείο. Άμα βρεθούν οι δύο ηγέτες ενώπιον του ΓΓ εκείνα που θα πουν θα είναι δεσμευτικά, σημείωσε.

Επεσήμανε πως για να γίνει πενταμερής συνάντηση αυτό θα πρέπει να μελετηθεί καλά. Εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει η τριμερής συνάντηση, που θα είναι και η ουσία, όπως είπε.

Ακόμη ανέφερε πως "αν δεν εξεύρουμε λειτουργική λύση τότε πρέπει να το ξεχάσουμε".

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης του εκκλησιαστικού παραλιακού τεμαχίου στη Γεροσκήπου.

Είπε πως δεν θα ανεχτεί κανέναν, και πως ο ίδιος είναι διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας, για αυτό θα πρέπει να την διαχειριστεί με τον πλέον άριστο τρόπο. Αν εξήγησε ήταν δική του θα την έκανε ότι ήθελε, θα μπορούσε και να την χάριζε.

Είπε πως κάποιοι, τους οποίους βοήθησε "φέρθηκαν πολύ αχάριστα" προς τον ίδιο και την Εκκλησία.

"Μπορεί να έγιναν εκατομμυριούχοι, αλλά δεν έγιναν άνθρωποι", είπε, προσθέτοντας πως τα εκατομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι, παρόλο που στη Μητρόπολη Πάφου πέρασε περισσότερα χρόνια απ’ ότι στην συγκεκριμένη Μονή, το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου ήταν μεγάλη σχολή, και τον βοήθησε, όπως είπε, να διοικήσει και τη Μητρόπολη και την Αρχιεπισκοπή.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει, είπε πως παρόλο που η σειρά των χημειοθεραπειών στις οποίες υποβάλλεται είναι επιθετική ο ίδιος αντέχει. Είπε ακόμη ότι δοξάζει τον θεό που τον υπέβαλε σε αυτή τη δοκιμασία, την ασθένεια, αφού έγινε πιο αυστηρός, τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους, για το καλό της Εκκλησίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top