Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στο Αφγανιστάν εν μέσω καταγγελιών ότι η εκλογική διαδικασία ήταν προβληματική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων μικρή, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι ένα αμφίβολο αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερο χάος.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών δεν αναμένονται πριν από την 17η Οκτωβρίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά, πριν από την 7η Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που κάποιος προεδρικός υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 51% των ψήφων, θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός κύκλος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Οι αντάρτες των Ταλιμπάν επιτέθηκαν κατά αρκετών εκλογικών τμημάτων σε όλο το Αφγανιστάν, προκειμένου να εκτροχιάσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας απέτρεψαν τη βία μεγάλης κλίμακας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

Το να τίθενται όροι και προϋποθέσεις πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι μια τακτική που δεν βοηθά στο να υπάρχουν εξελίξεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE