Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στο Αφγανιστάν εν μέσω καταγγελιών ότι η εκλογική διαδικασία ήταν προβληματική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων μικρή, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι ένα αμφίβολο αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερο χάος.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών δεν αναμένονται πριν από την 17η Οκτωβρίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά, πριν από την 7η Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που κάποιος προεδρικός υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 51% των ψήφων, θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός κύκλος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Οι αντάρτες των Ταλιμπάν επιτέθηκαν κατά αρκετών εκλογικών τμημάτων σε όλο το Αφγανιστάν, προκειμένου να εκτροχιάσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας απέτρεψαν τη βία μεγάλης κλίμακας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Νέο Δελχί: «Η Κύπρος μπορεί να γίνει η αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ ΕΕ και Ινδίας»

ΠτΔ από Νέο Δελχί: «Η Κύπρος μπορεί να γίνει η αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ ΕΕ και Ινδίας»

Η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η διμερής συνεργασία Κύπρου – Ινδίας ενισχύεται και εμβαθύνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE