Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Έκλεισαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν, προκαταρκτικά αποτελέσματα μετά τις 17 Οκτωβρίου

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στο Αφγανιστάν εν μέσω καταγγελιών ότι η εκλογική διαδικασία ήταν προβληματική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων μικρή, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι ένα αμφίβολο αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερο χάος.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών δεν αναμένονται πριν από την 17η Οκτωβρίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά, πριν από την 7η Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που κάποιος προεδρικός υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 51% των ψήφων, θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός κύκλος μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Οι αντάρτες των Ταλιμπάν επιτέθηκαν κατά αρκετών εκλογικών τμημάτων σε όλο το Αφγανιστάν, προκειμένου να εκτροχιάσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας απέτρεψαν τη βία μεγάλης κλίμακας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE