Μόρια: Φωτιά στον καταυλισμό με ένα νεκρό

Μόρια: Φωτιά στον καταυλισμό  με ένα νεκρό

 Την φωτιά φέρεται να προκλήθηκε μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν εντός του ΚΥΤ ενώ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις εμποδίζονται από ομάδες μεταναστών και προσφύγων να πλησιάσουν εντός της δομής.

Από την άλλη πλευρά πολλοί είναι οι μετανάστες, κυρίως οικογένειες, που τρέχουν να απομακρυνθούν από την δομή καθώς δεν συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι στην Μόρια διαβιούν περίπου 12.000 άνθρωποι όταν οι συνθήκες της δομής ήταν μόλις για 3.000.

Στο νησί μετέβησαν εσπευσμένα δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα έκτακτα μέτρα για το προσφυγικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE