Για 'πραξικόπημα' σε βάρος του κάνει λόγο ο Τραμπ

Για 'πραξικόπημα' σε βάρος του κάνει λόγο ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το βράδυ της Τρίτης (1/10) τη διαδικασία παραπομπής με την οποία είναι δυνητικά αντιμέτωπος "πραξικόπημα", κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την επίθεση που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες εναντίον της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.

"Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που γίνεται δεν είναι παραπομπή, είναι πραξικόπημα, με σκοπό να αφαιρεθούν από τον λαό η εξουσία του, η ψήφος του, οι ελευθερίες του, η δεύτερη τροπολογία (του Συντάγματός) του, η θρησκεία του, ο στρατός του, το τείχος του στα σύνορα, και τα ελέω Θεού δικαιώματα" των πολιτών των ΗΠΑ, εξεμάνη ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη "πραξικόπημα" με κεφαλαία όπως συνηθίζει για έμφαση.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν την περασμένη εβδομάδα έρευνα σε βάρος του δισεκατομμυριούχου που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραπομπή και την καθαίρεσή του.

Στην περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της αντιπολίτευσης, εγκρίνει την παραπομπή του μεγιστάνα, επαφίεται κατόπιν στη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, να τον δικάσει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Την ικανοποίηση του από την πορεία υλοποίησης των όσων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε σχέση με τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE