Για 'πραξικόπημα' σε βάρος του κάνει λόγο ο Τραμπ

Για 'πραξικόπημα' σε βάρος του κάνει λόγο ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το βράδυ της Τρίτης (1/10) τη διαδικασία παραπομπής με την οποία είναι δυνητικά αντιμέτωπος "πραξικόπημα", κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την επίθεση που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες εναντίον της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.

"Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που γίνεται δεν είναι παραπομπή, είναι πραξικόπημα, με σκοπό να αφαιρεθούν από τον λαό η εξουσία του, η ψήφος του, οι ελευθερίες του, η δεύτερη τροπολογία (του Συντάγματός) του, η θρησκεία του, ο στρατός του, το τείχος του στα σύνορα, και τα ελέω Θεού δικαιώματα" των πολιτών των ΗΠΑ, εξεμάνη ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη "πραξικόπημα" με κεφαλαία όπως συνηθίζει για έμφαση.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν την περασμένη εβδομάδα έρευνα σε βάρος του δισεκατομμυριούχου που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραπομπή και την καθαίρεσή του.

Στην περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της αντιπολίτευσης, εγκρίνει την παραπομπή του μεγιστάνα, επαφίεται κατόπιν στη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, να τον δικάσει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξέσπασε φωτιά κοντά στο λιμάνι Λεμεσού - Αναφορές για δυνατές εκρήξεις

Ξέσπασε φωτιά κοντά στο λιμάνι Λεμεσού - Αναφορές για δυνατές εκρήξεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λεμεσό, μετά από φωτιά που ξέσπασε κοντά στην περιοχή του λιμανιού το βράδυ της Τρίτης (6/5).