Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Εντός των ημερών αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας πότε θα συζητήσει την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις απειλές της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και θα συζητηθεί από το Συμβούλιο σε κλειστές διαβουλεύσεις, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα.

Αναμένεται ότι θα εκδοθεί προεδρική δήλωση – για την οποία απαιτείται ομοφωνία – η οποία θα επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα για το Βαρώσι.

Στο μεταξύ, για τις τουρκικές απειλές εποικισμού της Αμμοχώστου, ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος έστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν ως επίσημα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών.'

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE