Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Εντός των ημερών αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας πότε θα συζητήσει την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις απειλές της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και θα συζητηθεί από το Συμβούλιο σε κλειστές διαβουλεύσεις, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα.

Αναμένεται ότι θα εκδοθεί προεδρική δήλωση – για την οποία απαιτείται ομοφωνία – η οποία θα επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα για το Βαρώσι.

Στο μεταξύ, για τις τουρκικές απειλές εποικισμού της Αμμοχώστου, ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος έστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν ως επίσημα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών.'

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE