Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Εντός των ημερών αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας πότε θα συζητήσει την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις απειλές της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και θα συζητηθεί από το Συμβούλιο σε κλειστές διαβουλεύσεις, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα.

Αναμένεται ότι θα εκδοθεί προεδρική δήλωση – για την οποία απαιτείται ομοφωνία – η οποία θα επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα για το Βαρώσι.

Στο μεταξύ, για τις τουρκικές απειλές εποικισμού της Αμμοχώστου, ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος έστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν ως επίσημα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών.'

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE