Τατσόι: 'Ο Πομπέο δεν ξέρει ότι οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι;'

Τατσόι: 'Ο Πομπέο δεν ξέρει ότι οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι;'

Κάποιες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να κακομαθαίνουν τους Ε/Κ, δήλωσε ο ‘υπουργός ενέργειας’ Χασάν Τατσόι και διερωτήθηκε εάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο γνωρίζει εάν οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι.

 


Σε ομιλία του στο 10ο Ενεργειακό Συνέδριο Τουρκίας, ο Χασάν Τατσόι ανέφερε ότι το Γιαβούζ θα διεξάγει γεώτρηση στο τεμάχιο 7, προσθέτοντας ότι “κανείς δεν μπορεί να αγνοεί τα δικαιώματα της ακριτικής πατρίδας βορείου Κύπρου", όπως χαρακτήρισε τις κατεχόμενες περιοχές. Είπε προκλητικά "που δεν παίρνουν σοβαρά την δύναμη της Τουρκίας στην περιοχή θα πάρουν την απάντησή τους με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ότι ο Χασάν Τατσόι είπε ότι “ο κ. Πομπέο δεν γνωρίζει ότι οι Ε/Κ και οι Τ/Κ είναι ίσοι; Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε αμοιβαία τα δικαιώματα στην ‘γαλάζια θάλασσα’. Δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί η ανατολική Μεσόγειος σε θάλασσα ειρήνης. Γι αυτό και κάποιες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να κακομαθαίνουν τους Ε/Κ”, ανέφερε, κατά την έκφρασή του.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE