ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Μόνο η φωτογραφία μπορεί να μεταφέρει την αλήθεια του κόσμου μας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Μόνο η φωτογραφία μπορεί να μεταφέρει την αλήθεια του κόσμου μας

Καμία άλλη τέχνη δεν μπορεί να μεταφέρει, όπως η φωτογραφία, την αλήθεια του κόσμου γύρω μας, την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και την ασχήμια των συνεπειών των ανθρώπινων πράξεων είπε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προσθέτοντας ότι η φωτογραφία είναι μία μαρτυρία που μένει για πάντα και αποτελεί ένα αδιάσειστο στοιχείο και τεκμήριο, είτε αυτή κατατίθεται ως μαρτυρία κατάφασης, είτε ως φωνή διαμαρτυρίας.

 
Τελώντας τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, την πρώτη ημέρα έναρξης του φετινού FotoFestival, ο κ. Συλλούρης είπε πως τα έργα των μελών των τριών Φωτογραφικών Ομίλων είναι πραγματικά εξαιρετικά έργα τέχνης, που αποτυπώνουν την πραγματικότητα γύρω μας, χρησιμοποιώντας τρία και μόνο εργαλεία: τη φωτογραφική μηχανή, ένα ιδιαίτερα παρατηρητικό μάτι και ένα ταλαντούχο, δημιουργικό και υπομονετικό μυαλό, που και επί ώρες μπορεί να περιμένει τη μοναδική χρονική στιγμή που θα αξίζει να αποτυπωθεί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα πως η προσδοκία όλων, είναι το FotoFestival να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει μία πολιτιστική ομπρέλα, κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική κουλτούρα, η φωτογραφική έκφραση και δημιουργικότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποχώρηση-σεισμός από το Άλμα: Ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους «καρφώνει» τον Μιχαηλίδη για αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Αποχώρηση-σεισμός από το Άλμα: Ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους «καρφώνει» τον Μιχαηλίδη για αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Νέες αναταράξεις προκαλούνται στο κίνημα Άλμα, καθώς ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους, που υπήρξε από τα πρόσωπα του αρχικού πάνελ παρουσίασης του κινήματος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, εξαπολύοντας δριμεία κριτική προς τον τέως Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τους συνεργάτες του.

BEST OF TOTHEMAONLINE