ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΚ: Αποσπάται στο PIO ο υπεύθυνος της Αθλητικής Υπηρεσίας -Προσέφυγε Δικαστικώς

ΡΙΚ: Αποσπάται στο PIO ο υπεύθυνος της Αθλητικής Υπηρεσίας -Προσέφυγε Δικαστικώς

Μετά από χρόνια υπηρεσίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ο  Σάββας Αριστοδήμου, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Προϊστάμενου της Αθλητικής Υπηρεσίας, ειδοποιήθηκε ότι αποσπάται σε άλλη υπηρεσία της κυβέρνησης.

Ο κ. Αριστοδήμου μετατίθεται με απόσπαση τριών ετών στο Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του με εσωτερική επιστολή την αποχώρηση του κ. Αριστοδήμου από το δυναμικό του.

Σύμφωνα με την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ που στάλθηκε στο προσωπικό τη Δευτέρα (07/10), η μετάθεση του κ. Αριστοδήμου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων δεν έχει να κάνει με την συνδικαλιστική του δράση. Η απόφαση ήταν του Υπ. Εσωτερικών και του Υπ. Οικονομικών και όχι του διοικητικού συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αλλά της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τα όσα σημειώνονται.

Πάντως, ο Σάββας Αριστοδήμου, αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, εντούτοις φέρεται να θεωρεί ότι τιμωρείται για τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς ήταν πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ. Με αυτή την ιδιότητά του μοιραία ερχόταν σε αντιπαράθεση με τον Γενικό Διευθυντή του κρατικού καναλιού, Μιχάλη Μαραθεύτη.

Ο κ. Αριστοδήμου έχει προσφύγει δικαστικώς, αιτούμενος διάταγμα για παγοποίηση της απόφασης απόσπασής του. Όπως γράφει και ο συνάδελφος Μιχάλης Σταύρου σε ρεπορτάζ του ("Πολίτης"), ο κ. Αριστοδήμου κάνει λόγο για απόκρυψη στοιχείων από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών (δεν ήταν ενήμερος ο ίδιος για τις διαδικασίες απόσπασής του), ενώ δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τον συνδικαλιστικό του ρόλο. 

 

Δείτε πιο κάτω την σχετική επιστολή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top