ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την νεκροτομή της άτυχης Γιαννούλας – Δείχνουν την βαναυσότητα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την νεκροτομή της άτυχης Γιαννούλας – Δείχνουν την βαναυσότητα

Ενώπιον των δικαστών του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (9/10) φωτογραφίες από την μεταθανάτια εξέταση της άτυχης Γιαννούλας Χατζηγιάννη, η οποία φονεύθηκε από τον Giorgi Baratashvili -όπως ο ίδιος παραδέχθηκε- τον Νοέμβριο του 2018.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Την Τετάρτη (09/10) οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο 40χρονος  Giorgi Baratashvili, όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου και η οικιακή βοηθός από το Νεπάλ που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φόνου.

Η κα Αντωνίου παρουσίασε τις εκθέσεις της από την αυτοψία στην σκηνή και την μεταθανάτια εξέταση. Επίσης, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες τόσο από την σκηνή του εγκλήματος, όπου έγινε αυτοψία από την κα. Αντωνίου, όσο και από την μεταθανάτια εξέταση.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν από την Ιατροδικαστή, από τις φωτογραφίες φαίνεται η βαναυσότητα του εγκλήματος, ενώ στάθηκε σε δύο τραύματα που κατάφερε ο 40χρονος στην άτυχη Γιαννούλλα, αριστερά στο στήθος αλλά και στον λαιμό. Όπως εξήγησε, το τραύμα στο στήθος ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, αφού το μαχαίρι έφτασε μέχρι την καρδιά, ενώ το άλλο δείχνει ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε εκ προθέσεως το θύμα.

 Στην συνέχεια αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος αμφισβήτησε την προμελέτη αλλά όχι τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Η κα Αντωνίου εξήγησε ότι τα τραύματα στο σώμα της θανούσας ήταν σε σημεία που υπάρχουν ζωτικά όργανα και άρα ο θάνατος της επήλθε εκ προθέσεως.

Η γυναίκα από το Νεπάλ εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο, δεν κατέθεσε ενόρκως, αλλά ανεγνώσθη η κατάθεση που έδωσε μετά τον φόνο, στο ΤΑΕ.

Αυτές ήταν οι μοναδικές μάρτυρες που κατέθεσαν στην υπόθεση.  

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι αποδεικνύεται εκ πρώτης όψεως υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

 Δόθηκε το δικαίωμα στον κατηγορούμενο για απολογία, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι θα γίνει ανωμοτί δήλωση στην οποία θα γινόταν αναφορά στην κατάθεση του, ημερομηνίας 16/11/2018 που δόθηκε στην παρουσία του δικηγόρου του.

Εν τέλει, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν θέλει να αναγνώσει την συγκεκριμένη κατάθεσή του, αλλά θα μιλούσε ο ίδιος.

Ανάμεσα σε άλλα ο 40χρονος Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι είχε πολύ καλές σχέσεις με την άτυχη Γιαννούλα και μάλιστα ότι προηγουμένως του είχε δανείσει χρήματα, τα οποία με την πρώτη ευκαιρία της επέστρεψε, ενώ επέμεινε στην θέση του ότι ναι μεν δηλώνει ένοχος, αλλά δεν διέπραξε το έγκλημα με προμελέτη.

Το δικαστήριο όρισε τις 24 Οκτωβρίου για επόμενη δικάσιμο, για τις τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών.

Θυμίζουμε ότι ο φόνος της άτυχης Γιαννούλας Χατζηγιάννη, διαπράχθηκε στον οίκο Μαραθάσας στις 12 Νοεμβρίου του 2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top