ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έχουμε επτά βαθμούς, αλλά είναι σαν να έχουμε… έναν! Μετράμε δυνάμεις με Καζακστάν με στόχο την 3η θέση

Έχουμε επτά βαθμούς, αλλά είναι σαν να έχουμε… έναν! Μετράμε δυνάμεις με Καζακστάν με στόχο την 3η θέση

Μπορεί η Εθνική Κύπρου να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας του ομίλου της με επτά βαθμούς σε έξι αγώνες, όσους έχει και το Καζακστάν που βρίσκεται στην 3η θέση (ενώ η 5η Σκωτία έχει έξι), αλλά ουσιαστικά είναι σαν να έχουμε πάρει μόλις… ένα βαθμό, αφού τους έξι τους πήραμε στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο το αδύναμο Σαν Μαρίνο, που είναι μακράν η χειρότερη Εθνική ομάδα της Ευρώπης.

Άρα, το παιχνίδι της Πέμπτης (10/10, 17:00) κόντρα στο Καζακστάν στο «Αστάνα Αρένα», είναι από αυτά που μετράμε τις δυνάμεις μας και αποδεικνύουμε αν πραγματικά έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου, ή αν συνεχίζουμε απλά να είμαστε κομπάρσοι σε μία ακόμα προκριματική φάση, έχοντας ως ρεαλιστικό… «στόχο» την 5η θέση.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής, η Εθνική Κύπρου σε αυτή την προκριματική φάση για το Euro 2020, ηττήθηκε από Βέλγιο, Ρωσία και Σκωτία, ενώ έφερε ισοπαλία με το Καζακστάν, πέρα από τις δύο νίκες επί του Σαν Μαρίνο.

Αν μη τι άλλο όμως, για να είμαστε δίκαιοι, στα ματς με Ρωσία, Σκωτία και Καζακστάν, η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν ήταν άσχημη. Αντίθετα είχε κατά διαστήματα θετική παρουσία, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον και άξιζε να πάρει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, ήτοι, δύο ισοπαλίες απέναντι σε Ρωσία και Σκωτία και να κερδίσει τους Καζάκους.

Σίγουρα με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία και ούτε έχει νόημα να μιλάμε υποθετικά, αλλά αν είχαμε αυτούς τους τέσσερις πόντους, τα πράγματα τώρα θα ήταν πολύ διαφορετικά στη βαθμολογία και η Κύπρος θα είχε τον πρώτο λόγο για την 3η θέση.

Τουλάχιστον, ας γίνει στο «Αστάνα Αρένα» μία νέα αρχή, η οποία θα βάλει για τα καλά τη χώρα μας σε τροχιά 3ης θέσης και να τα παίξει όλα για όλα στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια, όπου αν εξαιρέσεις το εκτός έδρας ματς με το υπερηχητικό Βέλγιο όπου δεν έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα (εκτός κι αν μας το… επιτρέψουν οι «κόκκινοι διάβολοι»), στα άλλα δύο παιχνίδια που θα γίνουν στο ΓΣΠ κόντρα σε Ρωσία και Σκωτία, δικαιούμαστε να ελπίζουμε για κάτι καλό, ειδικά με τους Σκωτσέζους.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία της Εθνικής Κύπρου για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Καζακστάν ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (09/10) με προπόνηση στο «Αστάνα Αρένα», χωρίς ευτυχώς απρόοπτα.

Όλοι οι παίκτες που κλήθηκαν στην αποστολή είναι στη διάθεση του Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος κάνει αρκετές σκέψεις για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει και δεν αποκλείονται εκπλήξεις…

Θυμίζουμε την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας: Παναγή, Πάρντο, Μιχαήλ, Σπόλιαριτς, Κ. Αρτυματάς, Μ. Ιωάννου, Μαργκάσα, Παπαγεωργίου, Ζαχαρίου, Μερκής, Ν. Ιωάννου, Πίττας, Παπουλής, Χ. Κυριάκου, Μιντίκκης, Κωστή, Οικονομίδης, Κούσουλος, Χριστοφή, Σωτηρίου, Γεωργίου, Λαϊφης και Καρώ.

Η βαθμολογία στον όμιλο μας μετά από έξι αγώνες:

1. Βέλγιο 18
2. Ρωσία 15
3. Καζακστάν 7
4. Κύπρος 7
5. Σκωτία 6
6. Σαν Μαρίνο 0

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top