ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΚ: Επιστολή της ΟΗΟ - ΣΕΚ κάνει λόγο για σοβαρές παρατυπίες σε ό,τι αφορά την απόσπαση Αριστοδήμου -ΕΓΓΡΑΦΟ

ΡΙΚ: Επιστολή της ΟΗΟ - ΣΕΚ κάνει λόγο για σοβαρές παρατυπίες σε ό,τι αφορά την απόσπαση Αριστοδήμου -ΕΓΓΡΑΦΟ

Τη θέση ότι ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της αθλητικής Υπηρεσίας του ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου, αποσπάστηκε παράτυπα στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εκφράζει με επίσημο τρόπο η ΟΗΟ - ΣΕΚ.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Το συνδικαλιστικό όργανο με επιστολή που υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας της ΟΗΟ - ΣΕΚ (Ομοσπονδία Σωματείων Ημικρατικών Οργανισμών), Ανδρέας Ηλία, στις 07 Οκτωβρίου 2019 και έχει ως παραλήπτες τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, αναφέρει ότι η διαδικασία για την απόσπαση του κ. Αριστοδήμου έγινε ερήμην του. Δηλαδή χωρίς να ενημερωθεί ο ίδιος. "Δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης έστω και στοιχειώδους" σημειώνεται.

Ακόμη αναφέρεται ότι οι διαδικασίες προκαλούν ερωτηματικά και πως "η απόφαση απόσπασης δυνατόν να διασυνδέεται και με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα του επηρεαζόμενου υπαλλήλου, ως Προέδρου της ΕΥΡΙΚ".

Συγκεκριμένα η επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών, στον Αν. Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών, στον Πρόεδρο και Γεν. Διευθυντή του ΡΙΚ, στον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ και την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΥΡΙΚ,  σημειώνει ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η απόσπαση του κ. Αριστοδήμου και ότι ενδέχεται να έχει σχέση η συνδικαλιστική του δράση, καθώς δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος για τις αποσπάσεις.

«Για την πρακτική εφαρμογή του Νόμου και για να διασφαλιστεί, στο κατά το δυνατό, η απαραίτητη διαφάνεια στις αποφάσεις, δημιουργήθηκε στον ιστότοπο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, συγκεκριμένη εφαρμογή με τίτλο «Εσωτερική Αγορά Εργασίας>), στην οποία αναρτούνται οι ανάγκες των Οργανισμών και των Τμημάτων, με πλήρη περιγραφή των καθηκόντων και των απαραίτητων προσόντων. Όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα, ενδιαφέρονται για κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης αιτούνται και αφού προηγηθεί σχετική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων, ακολουθείται η διεργασία που ο Νόμος, επιβάλλει.»

Τα πιο πάνω βήματα δεν έγιναν στην περίπτωση του κ. Αριστοδήμου και έτσι ξεκίνησαν οι αντιδράσεις τόσο από τον ίδιο τον κ. Αριστοδήμου όσο και από τον Γεν. Γραμματέα της ΟΗΕ – ΣΕΚ Ανδρέα Ηλία

«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε καμιά από τις πιο πάνω πρακτικές και μάλιστα ο επηρεαζόμενος υπάλληλος δεν έτυχε καμιάς ενημέρωσης, έστω και στοιχειώδους. Είμαστε της ισχυρής πεποίθησης ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι έναντι των διεργασιών και των Νόμων.»

Τώρα αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών που πήρε την απόφαση να αποσπάσει τον κ. Αριστοδήμου και πως θα απαντήσει στην ΟΗΕ – ΣΕΚ για την συγκεκριμένη επιστολή.

Δείτε πιο κάτω Ολόκληρη την επιστολή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top