ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τελευταίος προϋπολογισμός για τον Χάρη Γεωργιάδη -Αποχωρεί από τη θέση του ΥΠΟΙΚ

Ο τελευταίος προϋπολογισμός για τον Χάρη Γεωργιάδη -Αποχωρεί από τη θέση του ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης παραδίδει αύριο, Παρασκευή, στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, που θα είναι ο τελευταίος που κατατίθεται με τον ίδιο στη θέση του πολιτικού προϊσταμένου του ΥΠΟΙΚ.


Η παράδοση θα γίνει στις 10:00.

Πρόκειται για τον έβδομο και τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό που καταρτίζεται με τον Χάρη Γεωργιάδη στο τιμόνι του ΥΠΟΙΚ. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μετά από συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση στο τέλος του έτους.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα της γενικής κυβέρνησης €10 δις, και οι δαπάνες θα είναι ύψους €9,4 δις, με το δημοσιονομικό πλεόνασμα να προβλέπεται να ανέλθει στο 2,7% του ΑΕΠ και το πρωτογενές (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) στο 5,1% του ΑΕΠ.

Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να ανέλθει στο 2,9% το 2020 και να επιβραδυνθεί στο 2,7% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 91,1% του ΑΕΠ, με την ανεργία να διαμορφώνεται στο 6% του εργατικού δυναμικού.

Στον προϋπολογισμό έχουν περιληφθεί δαπάνες για νέες πολιτικές, όπως η δημιουργία επενδυτικού Ταμείου για χρηματοδότηση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων και η σύσταση Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο φετινός προϋπολογισμός παρουσιάζει μια σημαντική αύξηση στις δαπάνες (πέριξ στα €300 εκατ), η οποία είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί και η οποία οφείλεται στη μεταβατική περίοδο της εφαρμογής του ΓεΣΥ και της λειτουργίας του ΟΚΥπΥ.

Aπό ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top