ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί ο κοινοτάρχης- Παραδέχθηκε τα αδικήματα και τα λεφτά που 'εκαναν φτερά'

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κελί ο κοινοτάρχης- Παραδέχθηκε τα αδικήματα και τα λεφτά που 'εκαναν φτερά'

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε την Παρασκευή 11/10 το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 62χρονου Κοινοτάρχη της κοινότητας Κούρτακα της Επαρχίας Πάφου.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 62χρονος συνελήφθη στη 13:00 της Πέμπτης 10/10  για υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό , κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος που επιβάλλεται από τον περί κοινοτήτων Νόμο. 

Το αδίκημα σημειώθηκε κατά τα έτη 2014- 2018 και αφορά υπεξαίρεση του ποσού περίπου των 12.000 ευρώ.

Η σύλληψη του κοινοτάρχη έγινε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 12.000 ευρώ .

Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στην κοινότητα και προχώρησαν στην σύλληψη του 62χρονου.

Ανακρινόμενος ο 62χρονος  παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων και την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού .

Οι εξετάσεις για την υπόθεση κατάχρησης συνεχίζονται. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE